Manu Sareen skifter til Alternativet

Tidligere social- og integrationsminister Manu Sareen skifter parti fra De Radikale til Alternativet, oplyser Altinget.

  • Foto: Peter Mydske
Foto: Peter Mydske

Den tidligere minister og folketingspolitiker Manu Sareen forlader Radikale og bliver i stedet medlem af Alternativet. Det fortæller han til netavisen Altinget.

- Jeg har været i tvivl i lang tid, og jeg er blevet ved med at skele over til Alternativet. Til sidst kunne jeg mærke, at jeg var nødt til at følge mit hjerte, siger han til Altinget.

Se også: Manu Sareen vil tilbage i dansk politik

Manu Sareen forklarer, at han er tiltrukket af Alternativets ærlighed og mod til tænke nye tanker, som passer til den måde, som han selv vil arbejde på.

- Jeg har lyst til at være i en ramme, hvor man tænker anderledes, og det gør Alternativet, siger han.

48-årige Manu Sareen har i en årrække repræsenteret Radikale. Først i Københavns Borgerepræsentation og fra 2011 i Folketinget, hvor Helle Thorning-Schmidt gjorde ham til først kirke- og ligestillingsminister og siden minister for social- og integrationsområdet.

Artiklen fortsætter under videoen

Ekstra Bladets politiske reporter Jonas Sahl kommenterer på nyheden om, at Manu Sareen ikke blev genvalgt - og gør dig klogere på politikeren

Ved valget i 2015 mistede han sin plads i Folketinget og erklærede, at han var færdig med politik.

Manu Sareen Dansk politik - 19. jun. 2015 Manus møgdag: Færdig i Folketinget

I februar besluttede han imidlertid at genopstille. Prognoser viste, at han havde gode chancer for at blive valgt til Folketinget. Nu forlader han Radikale, men det sker ikke i vrede, understreger han.

- Jeg smækker ikke med døren, og jeg er ikke utilfreds med noget. Jeg har bare lyst til at være et andet sted," siger han til Altinget.

Manu Sareen er ikke blevet lovet en opstillingskreds hos Alternativet, men han lægger ikke skjul på, at han gerne vil i Folketinget.

- Hvis de vil have mig, så vil jeg meget gerne stille op til Folketinget, for jeg synes, at jeg både har erfaringer og mange ideer at byde på," siger han og peger på områder som integration, social, ældre og sundhed, der særligt optager ham.

På Christiansborg glæder Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, sig over, at hans tidligere partifælle og ministerkollega nu slutter sig til Alternativet.

- Jeg er spændt på at se, hvad han vil kaste sig over og bidrage med til det fælles projekt. Han kommer med mange års erfaringer og er jo blandt andet engageret på det socialpolitiske område, og mit indtryk er, at han glæder sig til at gøre en forskel," siger Uffe Elbæk til Altinget.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere