Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Nu forklarer Lykketoft 'lille svindler' fra fødselsdagstalen

Mogens Lykketoft kaldt blandt andet Lars Løkke Rasmussen for 'en lille svindler' i sin fødselsdagstale. Men ifølge Lykketoft skulle talen aldrig have været offentlig

Se talen her
1/2
Næste »

Mogens Lykketoft, der er formand for FN's generalforsamling, har den seneste uge været i centrum, da deltaljer fra en privat tale, han holdt på sin 70 års fødselsdag, blev lækket.

Og detaljerne var var yderst uheldige for fødselaren.

Han kaldte blandt andet den tidligere regering for 'talent- og profilløs', og den nuværende statsminister fik også et par ord med på vejen. I talen kaldt Lykketoft Lars Løkke Rasmussen for 'en lille svindler'.

Statsministeren orienterer om EU-topmøder og flygtningesituationen Dansk politik - 26. jan. 2016 Løkke håner Lykketoft: Uværdig og sølle

Det fik Lars Løkke til at svare heftigt igen ved at kalde Mogens Lykketofts håndtering af sagen for sølle og uværdig.

Og nu melder Mogens Lykketoft for første gang ud om fødselsdags-skandalen. Han har stadig ikke givet interview, men derimod lagt en video op på sin facebook-profil, hvori han undskylder ordvalget.

- Lækagen af min private fødselsdagstale, har givet anledning til voldsom mediedebat i Danmark og helt forståeligt angreb på det afsluttende ordvalg. Det ordvalg høre ganske rigtigt ikke hjemme i det offentlige rum, og jeg vil aldrig drømme om at bruge det der, siger Lykketoft og understreger dermed, at ordene ikke skulle have været ude i offentligheden.

- Derfor har jeg heller ikke ønsket at lade mig interviewe om det, siger han.

Se også: Engell: Derfor slår Løkke igen mod Lykketoft

Mogens Lykketoft havde inviteret venner og familie til sin 70 års fødselsdag, men hvem der angiveligt har lækket den famøse fødselsdagtale, vides der ikke noget om, Lykketoft selv holder fast i, at han ikke er involveret.

- Jeg havde hverken planlagt eller forudset lækagen, siger han og holder også fast i, at det var ment som en joke, der skulle være blevet blandt gæsterne.

- Mariannne Jelved, som var en af gæsterne til fødselsdagen, har kaldt den 'sjov i sin grovhed og med et glimt i øjet'. Og det var med et glimt i øjet, og der var ikke nogle underforstået påstande om ulovligheder, siger Mogens Lykketoft i videoen på Facebook.

Se videoen øverst på siden

n-lykketoft.JPG nationen - 26. jan. 2016 Hids jer ned: Lykketoft var ikke blevet slettet på nationen!

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Få EKSTRA overblik