Pia K. så SF-formands optræden på tv: - Pinligt at se på

SF-formand Pia Olsen Dyhr beklager på de sociale medier, at hun søndag aften kaldte Dansk Folkeparti 'helracister', men det er ikke godt nok ifølge Pia Kjærsgaard

  • SF-formand Pia Olsen Dyhr beklager sine racisme-anklager mod Dansk Folkeparti søndag aften, men den godtager Pia Kjærsgaard ikke. (Foto: Jens Dresling)
SF-formand Pia Olsen Dyhr beklager sine racisme-anklager mod Dansk Folkeparti søndag aften, men den godtager Pia Kjærsgaard ikke. (Foto: Jens Dresling)
1/2
Næste »

SF's formand Pia Olsen Dyhr beklager nu, at hun har trådt i spinaten, efter hun søndag aften gjorde sig skyldig i en gedigen gang mudderkastning på landsdækkende TV.

Det skriver hun i en statusopdatering på Facebook.

I DR-programmet 'Vi ses hos Clement' omformulerede hun således sit syn på Dansk Folkeparti fra 'halvracister' til 'helracister' og påstod samtidig ukorrekt, at visse ledende DF-medlemmer var blevet dømt for racisme.

Men den beklagelse, Pia Olsen Dyhr har formuleret, er ifølge Pia Kjærsgaard ikke tilnærmelsesvis god nok.

Se også: SF-formand kalder DF 'helracister'

- Jeg synes faktisk ikke, det er godt nok. Hun undskylder, at hun har kaldt os 'helracister', men synes hun så stadig, at vi er 'halvracister'?, spørger Pia Kjærsgaard, da Ekstra Bladet taler med hende.

- Det ville klæde hende at kapitulere fuldstændigt, men det gør hun ikke. Hun beklager sine anklager mod Søren Krarup, fordi han truede hende med injuriesag. Så der turde hun ikke andet. Men mig springer hun over, o g det er en fejl - jeg er ikke dømt for racisme overhovedet. Og hun slynger det bare ud, fortsætter Folketingets formand.

pia-engell-udentekst.jpg EKSTRA Politik Engell: Pia fatter ikke en brik

Hun mener, at især Folketingets partiledere bør holde sig for gode til en så hård retorik.

- Jeg så godt programmet, og jeg må sige, at Pia Olsen Dyhr i den grad var presset. Altså virkelig helt ude i tovene, så det nærmest var pinligt at se på. Og så benytter hun det velkendte kneb og trækker racisme-kortet, sagde folketingsformand Pia Kjærsgaard i den forbindelse til Ekstra Bladet mandag.

- Én ting er, hvis en eller anden ligegyldig folketingskandidat eller et medlem i hendes egne rækker kan finde på det. Eller som man så tit har hørt det fra folk længere ude på den ekstreme venstrefløj. Men at en partileder gør det - det er helt langt ude.

Se også: Pia Olsen Dyhr langer ud efter tæske-Olsen

Hverken Pia Olsen Dyhr eller SF's pressetjeneste har ønsket at kommentere yderligere på sagen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik