Plagiatsag spænder ben for kopi-ministeren

Esben Lunde beder statsministeren om at blive fritaget for at udpege udvalgsmedlemmer, fordi hans egen sag kan ende i udvalget

Få den hårde dom over Esben Lunde her
1/2
Næste »

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) overlader det til en anden minister at udpege medlemmer til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed. Det skyldes, at Lundes egen ph.d-afhandling er ved at blive undersøgt af Københavns Universitet for plagiat.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker for at 'undgå en situation, hvor der kan rejses spørgsmål om uddannelses- og forskningsministerens habilitet'.

esben lunde larsen Dansk politik - 30. dec. 2015 Ville undergrave DR: Lundes spindoktor afslører sine SMSer

Esben Lunde Larsen meddelte allerede i december, at det kunne blive nødvendigt at overlade den konkrete arbejdsopgave til en anden minister.

Baggrunden er, at ministeren har bedt Københavns Universitet undersøge den videnskabelige praksis i sin ph.d.-afhandling, efter der er fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat.

Se også: Kopi-ministeren overrasker: Selvplagiat, hvad er det?

Universitetets praksisudvalg behandler sagen. Næste skridt kan blive, at sagen anmeldes til netop Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

- Det forventes, at ansvaret for udpegningerne kan overføres til en anden minister i løbet af denne uge, lyder det i pressemeddelelsen.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i december blev bedt om at forholde sig til sagen, udtalte han, at tog hele sagen 'helt afslappet'.

Løkke påpegede ved samme lejlighed, at 'historien er rig på tilfælde', hvor en statsminister har måttet justere en ministers arbejdsopgaver for at 'imødegå en situation, som ellers kunne give anledning til kritik'.

OK-Esben-Lunde-Larsen-version2 Dansk politik - 11. dec. 2015 Kopi-kongen i aktion: Masser af genbrug fra speciale-opgave

Konfrontation Esben Lunde Dansk politik - 27. nov. 2015 Lundes million-afhandling får kniven: Dumpet

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere