S ønsker åbne flygtningelandsbyer

Socialdemokraterne vil have flygtningelandsbyer, der integrerer flygtninge i skoler og på arbejdspladser

  • Foto: Socialdemokraterne
Foto: Socialdemokraterne

Selv om de to største partier i dansk politik onsdag vil presse regeringen til at udarbejde rammer for flygtningelandsbyer, er de stadig dybt uenige om, hvordan landsbyerne skal se ud.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil sammen med De Konservative bede regeringen foretage en undersøgelse af effekterne ved flygtningelandsbyer inden 1. marts.

Undersøgelsen skal udgøre et beslutningsgrundlag for at indføre flygtningelandsbyer.

Men mens flygtningelandsbyerne for Dansk Folkeparti handler om at isolere flygtningene fra samfundet, indtil de kan sendes hjem igen, handler det for Socialdemokraterne om at aflaste kommunerne, mens man integrerer flygtningene.

- Det er meget vigtigt for os, at flygtningelandsbyer ikke bliver et sted, hvor folk bliver isoleret, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Dan Jørgensen.

Isolation kontra integration

- Vi mener, at flygtningebørn skal have en ordentlig skolegang, og folk skal have lov til at arbejde uden for centrene. Det skal i det hele taget være ordentlige og gode forhold, man bor under, siger han.

Dermed er forespørgslen ikke et tegn på, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er blevet enige om, hvordan flygtningelandsbyer skal se ud.

- Det er klart, at der er uenighed mellem os og Dansk Folkeparti om, hvordan flygtningelandsbyer skal se ud. DF ønsker, at de her lejre skal isoleres. Vi mener, at der skal ske en integration, siger Dan Jørgensen.

- Vi mener, at mennesker skal arbejde. Det er en god idé, at flygtninge arbejder og betaler skat i stedet for at være på overførselsindkomst, siger han.

Dan Jørgensen ser frem til, at regeringen med alt sandsynlighed onsdag bliver sat til at udarbejde et grundlag for flygtningelandsbyerne.

- Jeg synes, at regeringen må give efter for presset, og vi må få tilvejebragt et ordentligt grundlag og sige mere præcist, hvordan det skal se ud.

Hvad synes du om ideen om flygtningelandsbyer. Og hvordan skal de udformes? Debatter herunder.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Dansk Politik

Hent flere

Seneste Nyheder

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen