Yahya Hassan påstår viden om salg af små piger i Aarhus - vil ikke anmelde det

Yahya Hassan påstår, at han er bekendt med en kælder i Aarhus, hvor der bliver solgt småpiger. Alligevel vil han ikke fortælle det til politiet, medmindre 'skattevæsenet vil krydsrevidere bilagsdanmark'

Her siger Yahya Hassan, at han er villig til at fortælle politiet, hvor de små piger er.
1/2
Næste »

Der blev sagt meget, da Yahya Hassan tirsdag i denne uge underholdt pressen og den danske befolkning, mens han i en 58 minutter lang tale offentliggjorde, at han stiller op til Folketinget for Nationalpartiet.

Men i den alenlange tale leverede den kontroversielle digter og samfundsdebattør også en bemærkelsesværdig påstand. Mens mange af de tilhørende deltagere fra pressen var lullet i søvn mod slutningen af talen, begyndte Yahya Hassan nemlig at tale om sit kendskab til et dybt kriminelt netværk i hjembyen Aarhus:

- Jeg er villig til at fortælle politiet, hvor hælernes kælderrum er, hvor der bliver solgt hash og våben og narko og små piger i Aarhus og omegn.

- Jeg er villig til at være stikker hos politiet med udgangspunkt i områderne inden for postdistrikterne 8210 og 8220, og jeg skal være den første til at udpege en håndfuld af mine egne fætre og folk i periferien af min familiekreds, såfremt skattevæsenet er villig til at krydsrevidere bilagsdanmark, sagde han under den timelange tale.

Interview.png Dansk politik - 8. apr. 2015 Ophedet interview: Ekstra Bladets tv-vært går Yahya Hassan på klingen

Pressemøde med Yahya Hassan og Nationalpartiet Dansk politik - 8. apr. 2015 Yahya sælger billetter for Nationalpartiet

Ekstra Bladet har på den baggrund i weekenden været i kontakt med Østjyllands Politis vagtchef, der ikke har kendskab til passagen i talen. Politiet vil dog ikke udelukke, at de går ind i sagen på et senere tidspunkt, oplyser vagtchefen til Ekstra Bladet.

Må gerne holde mund
Ifølge Yahya Hassan vil politiet kun få del i digterens oplysninger, såfremt 'skattevæsenet er villig til at krydsrevidere billagsdanmark'. Og det er han i sin gode ret til, oplyser juraekspert og professor på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted til Ekstra Bladet.

- Der er aldrig pligt til at anmelde noget til politiet, medmindre der er tale om en forbrydelse, hvor menneskeliv er i fare. Så skal man gøre, hvad man kan for at forhindre den; om nødvendigt ved politianmeldelse, siger Lars Bo Langsted.

Ekstra Bladet har i et døgn forsøgt at få en kommentar fra Yahya Hassan og Kashif Ahmad, men det har trods adskillige henvendelser ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Nationalpartiet eller Yahya Hassan til de kontroversielle oplysninger i talen. Hverken via mail, på telefonen eller på Facebook.

Det eneste, vi har fået oplyst, er, at Nationalpartiet i øjeblikket har meget travlt og er nødt til at prioritere i henvendelserne fra pressen.

resources_content_thumbnails_2015-04_1428502099079013700-00779955-8ca9-4912-bb14-2ab48b34287e-H264_avg_775kbit_96_960x540_116872_5_splash_escenic.jpg Dansk politik - 8. apr. 2015 TV: Det skal Yahya Hassan lave i Nationalpartiet

Se også: Derfor stiller Yahya Hassan op

Yahya Hassan var forbi EBTV. Her blev han særdeles sur på Paula Larrain. Se klippet her.

DF: Politiet skal tage fat i Yahya

Søren Espersen (DF) mener, at Østjyllands Politi bør tage kontakt med den unge digter for at undersøge rigtigheden af de opsigtsvækkende udtalelser.

– Det lyder meget mærkeligt, og jeg synes, det siger en del om, hvor alternativt han tænker. Men jeg vil sige, at man som folketingskandidat har en særlig forpligtelse til at tale sandt. Og man kan i hvert fald ikke tilbageholde oplysninger fra politiet. Det er noget andet, end hvis man bare er almindelig borger, siger Søren Espersen.

Han opfordrer derfor Østjyllands Politi til at kontakte den lyriske politiker for at undersøge, om Hassans udsagn om kælderrummet i Aarhus har noget på sig.

– Jeg håber, at politiet henvender sig til ham. Hvis han ved, at der foregår handel med narko og prostitution med små piger, må han sige det. Man kan ikke opstille betingelser på den måde.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere