Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Politik

EU enes om Camerons reformer efter opgør om børnepenge

David Cameron ventes nu hurtigt at udskrive folkeafstemning om ja eller til fortsat britisk medlemskab af EU.

EU's stats- og regeringschefer er på deres topmøde i Bruxelles blevet enige om den britiske premierminister, David Camerons, krav til reformer af EU-samarbejdet.

- David Cameron kæmpede hårdt for Storbritannien. God aftale for Storbritannien og for EU. Tillykke!, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter.

Det sker efter et opgør om børnepenge til udenlandske EU-borgere, hvor blandt andre Lars Løkke Rasmussen har været tæt involveret i forhandlingerne.

David Cameron ventes nu hurtigt at udskrive folkeafstemning om ja eller til fortsat britisk medlemskab af EU.

Topmødet trak fredag i langdrag, mens der hele dagen var bilaterale forhandlinger for at fjerne de sidste forhindringer, der kunne blokere en aftale om Camerons EU-reform.

Flere østeuropæiske lande er gået hårdt til angreb på det kompromisforslag, der lå på forhandlingsbordet ved starten på topmødet, om at begrænse velfærdsydelser til udenlandske EU-borgere.

Især har de forsøgt at begrænse muligheden for, at andre end briterne kan udbetale lavere børnepenge til gæstearbejderes børn, der stadig bor i hjemlandet.

Denne såkaldte indeksering af børnepenge skulle kun være en britisk mulighed, mente især Polen og Tjekkiet. Men den begrænsning har Danmark, Holland og Irland under hele topmødet arbejdet på at undgå.

Frankrig har under forhandlingerne været skeptisk over for alt, hvad der bare ligner, at lande uden for euroen kan få nogen form vetoret over eurolandenes beslutninger.

Og Belgien har ikke brudt sig ikke om Camerons undtagelse fra EU's traktatfæstede ambition om løbende at udvikle en stadig tættere union.

Men efter lange forhandlinger er det lykkedes at finde kompromisser på alle områder.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag