Politik

EU-Kommissionen underkender belgiske skatteregler

Margrethe Vestagers undersøgelse af belgiske skatteregler gav milliardregning til 35 multinationale selskaber

EU-Kommissionen slår fast, at dele af de belgiske skatteregler er ulovlige. Det oplyser Kommissionen mandag.

Samlet skal 35 multinationale selskaber derfor betale 700 millioner euro - svarende til 5,2 milliarder kroner - tilbage. Det drejer sig primært om europæiske selskaber, oplyser EU-Kommissionen.

Det er den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der i februar sidste år satte en undersøgelse i gang om de belgiske skatteforhold.

- Belgien har givet et antal af multinationale selskaber betydelige skattemæssige fordele, der bryder EU-reglerne om statsstøtte, siger Margrethe Vestager.

- Det forvrider konkurrencen på ydelser, da mindre konkurrenter, der ikke er multinationale, ikke får samme fordel, tilføjer hun.

Ifølge Margrethe Vestager skal de belgiske myndigheder nu opkræve pengene fra de 35 virksomheder, som hun dog ikke kan afsløre navnene på.

- Det er virksomheder inden for mange forskellige brancher. De er kendetegnet ved, at de producerer håndgribelige ting. Det er mange penge, som belgierne kan få tilbage i statskassen, siger hun.

Undersøgelsen har nu vist, at en særlig form for virksomhedsbeskatning i Belgien er i strid med EU's regler om statsstøtte.

Den belgiske skat har gjort det muligt for multinationale virksomheder med afdelinger i Belgien at reducere deres skattebetaling af overskydende indtjening, der er en følge af, at de har afdelinger i flere lande.

Det er en urimelig praksis, mener Margrethe Vestager.

- Det kan være virksomheder inden for præcis den samme branche, på det samme marked, og som konkurrerer om de samme kunder.

- Hvis den ene virksomhed betaler skat, og den anden stort set ikke gør det, så har den første virksomhed en meget stor ulempe. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger Margrethe Vestager.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Velfungerende Nuuk-forældre svigter også
Inuili: Ikke trikiner i vores kød
God stemning blandt slædebyggere fra hele Arktis
Landsdommer kalder rapport om retssikkerhed mangelfuld
Sådan! Futsal-landsholdet slår Norge ved Nordic Cup
Sara Olsvig: Der skal være kvalitetsløft i handikapområdet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen