Græsk regering vil sende migranter til andre EU-lande

Grækenland opretter i den kommende uge nye lejre til migranter. Men EU må også tage migranter, siger Tsipras

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, kræver, at tusindvis af migranter og flygtninge i Grækenland overføres til andre EU-lande.

- Det er absolut nødvendigt, at en troværdig procedure med at flytte flygtninge fra vort land til andre EU-stater omgående begynder, siger Tsipras under et møde med ledere i det venstreorienterede regeringsparti Syriza.

Udtalelserne fra Tsipras kommer samtidig med, at Grækenlands nordlige naboland Makedonien har snøret sin grænse til, sådan at kun meget få migranter dagligt får lov til at passere grænsen og komme ud af Grækenland og videre mod nord.

Det daglige antal personer, som de makedonske myndigheder tillader at passere grænsen, er gradvist faldet ugen igennem, og søndag var det nede på 160.

Det betyder, at tusindvis af migranter og flygtninge er strandet i den lille græske by Idomeni ved grænsen til Makedonien.

Den lokale guvernør sagde lørdag aften, at der var omkring 13.000 migranter på stedet, hvor den første lejr ellers kun er bygget til at rumme 1200.

Men andre steder i Grækenland er den også gal. Regeringen siger, at der nu i alt er 33.000 migranter, som sidder fast i Grækenland på grund af lukkede grænser.

Af dem opholder 6000 sig på øerne ved Tyrkiet, hvorfra migranterne kommer til Grækenland. Det er blandt andet en ø som Lesbos.

Regeringen siger videre, at den har planer om, at den i løbet af den nærmeste uge vil etablere nye lejre, der skal kunne huse 17.000 migranter.

Mandag mødes EU-lederne og den tyrkiske ledelse til et topmøde, hvor de skal forsøge at få løst problemerne.

På mødet i Bruxelles vil EU presse på for at få Tyrkiet til at acceptere, at økonomiske migranter, altså personer, der ikke regnes for at være flygtet på grund af personlig forfølgelse eller krigen i Syrien, deporteres fra Grækenland og sendes tilbage til Tyrkiet.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
sermitsiaq.ag