Politik

Kommentator: Regeringen aflivede myter under EU-forhør

Det lykkedes regeringen at rette op på misforståelser om den danske asylpolitik, vurderer kommentator.

Det lykkedes udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V) at rette en smule op på Danmarks blakkede image.

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter ministrene mandag stod på mål for de danske asylstramninger foran EU-Parlamentets borgerrettighedsudvalg, LIBE-udvalget.

- Jeg tror, at det har en effekt, fordi Kristian Jensen og Inger Støjberg har kunnet dementere nogle myter og rette op på misforståelser undervejs i det forhør, de var i, siger han.

- Der har været pressehistorier og historier på de sociale medier, som ikke har noget med virkeligheden at gøre, og de fik rettet lidt op på skaderne.

Særligt måtte de to ministre forklare de strammere familiesammenføringsregler og det omstridte lovforslag, som giver mulighed for at beslaglægge flygtninges værdigenstande.

De danske ministre havde dog skruet lidt ned for retorikken. Regeringen har ifølge Thomas Larsen taget det seriøst, at Danmark er ved at komme i klemme i den internationale flygtningedebat.

- Der er en vis linje tilbage til Muhammed-krisen, hvor Anders Fogh Rasmussen først troede, at han talte ind i en dansk indenrigspolitisk kontekst.

- Pludselig oplevede han, at mange var kritiske, og så modererede han sit sprogbrug. Det kan sammenlignes med det, som også er sket her, siger han.

Den danske regerings forklaring over for Europaparlamentet endte dog i en ophedet diskussion mellem det belgiske parlamentsmedlem Louis Michel og mødeleder Kinga Gal.

Det viser, at debatten om EU-landenes flygtningepolitik raser, og at den ikke stilner af foreløbigt, vurderer Thomas Larsen.

SF's EU-parlamentariker Magrethe Auken var dog efter mødet ikke begejstret for svarene fra Kristian Jensen og Inger Støjberg.

- I og for sig så pralede de berettiget, om alt det Danmark har gjort af godt på flygtningeområdet. Men det dækker over, alt det regeringen har skåret ned på, lyder det fra Margrete Auken.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Vittus indbød USA til øget samarbejde
De vil volden i forkøbet
Arktisk topmøde om langsigtet økonomisk samarbejde
Valgkandidater fra IA vil arbejde for Arktisk Zoologisk Have
Lær at tage fede billeder i Sisimiut
Se fotos: Sådan fjerner man en lavine
sermitsiaq.ag