Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Politik

Lars Løkke erkender: Jeg stod bag flagstangsgate

Statsministeren indrømmer, at han er idemanden bag optællingen af flagstænger i Danmark

  • Lars Løkke Rasmussen skriver på Facebook, at det var ham, som startede flagstangsgate. (Foto: Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen skriver på Facebook, at det var ham, som startede flagstangsgate. (Foto: Polfoto)

Det vakte mystik og undren flere steder, efter Finansministeriet i begyndelsen af januar bad statens institutioner om at tælle deres flagstænger.

Inden 11. januar skulle blandt andet universiteter og forsvaret indberette, hvor mange flagstænger, der bliver brugt på officielle flagdage. Men ingen vidste rigtig hvorfor.

I går kom forklaringen, da Statsministeriet oplyste, at man overvejede at markere den færøske flagdag og den grønlandske nationaldag, hvorfor det skulle undersøges, hvad det praktisk ville betyde.

Og nu står Danmarks egen statsminister Lars Løkke Rasmussen så frem og indrømmer, at det var ham, som startede hele #flagstangsgate, som det blandt andet er blevet kaldt af BBC på Twitter. 

På Facebook skriver han, at han først fandt ud af i går, at det var ham, som var ophavsmanden.

'Megen mystik'

Der er altså endnu ikke taget politisk stilling i sagen, ligesom de færøske og grønlandske myndigheder ikke er blevet inddraget i arbejdet.

Folketingsmedlem Pernille Skipper (EL) stillede onsdag finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) et såkaldt udvalgsspørgsmål, hvor hun bad om svar på, hvorfor flagstængerne skulle tælles.

- Megen mystik, men min tanke er: hvor mange flagstænger er der så!? Spændingen er ulidelig, har folketingsmedlem Jeppe Jakobsen (DF) blandt andet skrevet på det sociale medie.

Også Benny Engelbrecht (S) har undret sig over flagtællingen.

- Det er helt absurd. Hvorfor, har finansordføreren spurgt overfor tv2.dk.

Sagen mørklagt

Fokus på Finansministeriets forhold til dannebrog og flagstænger startede, da en lækket mail til bl.a. Ekstra Bladet viste, at en embedsmand i Styrelsen for videregående uddannelser var i gang med at tælle flagstænger.

'Styrelsen skal bede alle institutioner oplyse, hvor mange flagstænger der flages fra institutionernes bygninger på officielle flagdage,' lyder det i mailen.

Siden erkendte Finansministeriet, at det er her, man iværksatte undersøgelsen. Men årsagen til undersøgelsen forblev hemmelig. Heller ikke hvem, der havde sat den i gang, ville ministeriet oplyse.

'Det er en undersøgelse af praksis for statens flagning. Vi har ikke yderligere kommentarer,' lød det i en sms sendt til Ekstra Bladet for nogle uger siden.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag