Trump har også en mening om Obamas tårer

Donald Trump har nogle overraskende ord at sige om præsidenten

1/2
Næste »

Donald Trump mener, at præsident Barack Obama har hjertet på rette sted, når det kommer til hans ønske om mere våbenkontrol i USA.

Den republikanske præsidentkandidat siger, at selv om han er lodret uenig med Obama, så betvivler han ikke præsidentens motiv.

- Jeg tror, at han mener det godt, siger Donald Trump i et interview på Fox News.

Trump henviser til Obamas tale tirsdag i Det Hvide Hus, hvor præsidenten meddelte, at han pr direktiv vil lukke en række huller i våbenloven.

Græd foran pressen
Obama blev overmandet af følelser og lod tårerne trille foran verdenspressen, da talen faldt på de unge ofre for en skolemassakre i Newtown i 2012.

Trump afviser dog, at Obamas tårer var skuespil.

- Jeg tror faktisk, at de var ægte, siger Trump til Fox News og tilføjer.

- Jeg falder sikkert fem procent i meningsmålingerne ved at sige dette, men jeg tror, de var ægte.

En bevæget Obama taler om ofrene for de mange masseskyderier i USA. (Foto: AP) En bevæget Obama taler om ofrene for de mange masseskyderier i USA. (Foto: AP)

Obama har været handlingslammet i spørgsmålet om våbenkontrol, men nu har han foretaget nogle mindre stramninger pr direktiv. (Foto: AP) Obama har været handlingslammet i spørgsmålet om våbenkontrol, men nu har han foretaget nogle mindre stramninger pr direktiv. (Foto: AP)

Donald Trump stormer frem mod det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP) Donald Trump stormer frem mod det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)  

Donald Trump fører lige nu kapløbet om at blive republikanernes præsidentkandidat, og han langer ud efter Hillary Clinton, den demokratiske favoritkandidat, for hendes syn på våbenkontrol.

- Hillary Clinton er, tror jeg, værre end Obama på dette spørgsmål. Hun ønsker ærligt talt at tage skydevåbnene fra os alle, siger han.

Obama Guns 112 - 5. jan. 2016 Her bryder Obama sammen

USA har de seneste år været vidne til en række masseskyderier på skoler og andre offentlige steder. Trods tragedierne har præsident Obamas ikke kunnet få Kongressen, der er domineret af Det Republikanske Parti, til at stramme våbenloven.

Han valgte derfor tirsdag at gå enegang og gennemføre nogle mindre stramninger, herunder baggrundstjek af alle våbenkøbere samt et krav om at alle sælgere have licens.

Begraver sine egne børn
I talen henviste Obama til de mange ofre, der hvert år mister livet ved skudepisoder i USA.

- 30.000 amerikanere bliver hvert år skudt og dræbt. Hundredtusindvis af amerikanere har mistet deres brødre eller søstre - eller begravet deres egne børn, siger han.

Se også: Våbeninvestorer takker Obama

Barack Obama understregede i talen, at han ikke ville skærpe våbenloven på en sådan måde, at det vil undergrave den amerikanske forfatning.

Men Republikanernes leder i Repræsentanternes hus, Paul Ryan, har ladet forstå, at præsidentens direktiv vil blive udfordret ved domstolene.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
sermitsiaq.ag