Politik

USA-kender: Mere 'substantielt mudder' uden Trump

Republikanske politikere kastede med mere 'substantielt mudder' uden Donald Trump i tv-debat

  • Donald Trump holdt sig væk fra en tv-duel i aftes. Foto: Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP
Donald Trump holdt sig væk fra en tv-duel i aftes. Foto: Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP

Krigen på ord mellem kandidaterne, der gør sig håb om at repræsentere Republikanerne ved årets præsidentvalg i USA, er fortsat hård.

Det vurderer Anders Agner Pedersen, redaktør på hjemmesiden kongressen.com, efter at den sidste tv-debat mellem politikerne, før vælgerne i delstaten Iowa peger på deres favorit, har fundet sted.

- Vi så en meget intens debat, hvor det er tydeligt, at alle kandidater er klar over, at det er lige om hjørnet, at de første vælgere afgiver deres stemmer. Tonen var skærpet, og intensiteten var tydelig fra start til slut, siger han til Ritzau.

GOP 2016 Trump Samfund - 29. jan. 2016 Fox News: Trump krævede fem millioner dollar for at deltage i TV-debat

Frontløber Donald Trump valgte for få dage siden at droppe debatten, fordi han har følt sig urimeligt behandlet af Fox News, der stod for debatten.

Derfor var han ikke på scenen natten til fredag dansk tid. Dermed var de mere platte fornærmelser kandidaterne imellem også pillet ud.

Virkede lettet over Trumps fravær

- Alene det faktum, at Trump manglede, gjorde, at de lidt mere underlødige fornærmelser ikke var der i samme grad, siger Anders Agner Pedersen.

- Der blev kastet med en masse mudder, men mere substantielt mudder end når Trump gør det. De var uenige i politiske standpunkter, siger han.

Uden Trump og de medfølgende spydigheder på podiet klarede flere kandidater sig bedre end tidligere.

- Det var interessant, hvordan Chris Christie formåede at have en af sine vel nok bedste aftener, hvor han absolut fik taget nogle stik hjem. Det var også ret tydeligt, at Jeb Bush havde en af de bedre debatter, siger Anders Agner Pedersen og fortsætter:

- Han har haft det meget svært tidligere, og han lignede mest en mand lettet over, at han ikke hele tiden skulle forholde sig til Trumps provokationer.

Donald Trump holdt sit eget arrangement i stedet, men det er endnu usikkert, om det var et godt eller dårligt træk af Trump at vende ryggen til Fox News.

- Det er meget svært at vurdere, om det var godt eller dårligt. Det bliver spændende at se, hvad målingerne viser det kommende døgn, siger Anders Agner Pedersen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
Har hjulpet børnene i 40 år
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
Politiet: ”Børnelokker-sagen er helt ud over normalen”
Stjernespillere klar til spændende slutspil
sermitsiaq.ag