Samfund

Aarhus-borgmester undersøges i bestikkelsessag

Den øverste politiske og administrative ledelses eventuelle kendskab til skandalesag om bortvist forvaltningschef i Aarhus Kommune skal nu undersøges af revisionsfirma

  • Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), bliver ligesom den øvrige politiske og administrative topledelse i landets næststørste by nu undersøgt for, om de har været vidende om de skandaløse forhold i to af kommunens afdelinger, som har ført til en bortvisning af forvaltningschef Claus Pedersen. Foto Gregers Tycho
Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), bliver ligesom den øvrige politiske og administrative topledelse i landets næststørste by nu undersøgt for, om de har været vidende om de skandaløse forhold i to af kommunens afdelinger, som har ført til en bortvisning af forvaltningschef Claus Pedersen. Foto Gregers Tycho
1/2
Næste »

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), har efter voksende pres indvilget i, at revisionsfirmaet Ernst & Young undersøger, om den øverste politiske og administrative kommunale ledelse i landets næststørste by har været vidende om de skandaløse tilstande i Aarhus Kommunes forvaltning. Tilstande, som førte til bortvisning af chefen for Center for Byens Anvendelse og Natur og Vej Service, Claus Pedersen, i januar i år.

Aarhus Stiftstidende og JP Aarhus har i en række artikler afsløret så kritisable forhold i de to kommunale afdelinger, at den nu bortviste forvaltningschef, Claus Pedersen, er mistænkt for bestikkelse, underslæb og tjenesteforsømmelse. Men i takt med, at sagens skandaløse omfang er vokset, er ønsket om at få belyst topledernes mulige kendskab til sagen også taget til i styrke.

Flere partier i Aarhus Byråd har således kritiseret, at den øverste ledelses rolle og kendskab ikke blev belyst i en fire måneder lang undersøgelse af forholdene i de nævnte afdelinger til en pris på knap to millioner kroner. Undersøgelsen viste, at de to kommunale afdelinger blandt andet har haft mangelfuld bilagskontrol og foretaget indkøb for offentlige midler til privat brug.

Flere lig i lasten

Nu skal en supplerende undersøgelse så afdække, hvorvidt den øverste ledelse i Aarhus Kommune - herunder borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Kristian Würtz (S) - vidste, hvad der foregik.

Forvaltningschef Claus Pedersen blev i første omgang afskediget i oktober i fjor med en udsigt til en fratrædelsesaftale af en værdi på 1.4 millioner kroner. Afskedigelsen skete i kølvandet af, at der blandt andet opstod mistanke om, hvorvidt der var blevet snydt med tilbudspriser i kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vej Service. Siden blev afskedigelsen til en bortvisning, da den første undersøgelse fra Ernst & Young om forholdene i de to kommunale afdelinger viste, at Claus Pedersen tilsyneladende har flere lig i lasten.

 

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere