Anja ville hjælpe udsultet 'heksebarn': Indsamlede én million kroner på to dage

Anja Ringgren Lovén fra nødhjælpsorganisationen Dinnødhjælp er overvældet og stolt af sit hjemland, efter hun på blot to dage indsamlede én million kroner til at hjælpe en lille dreng

  • Foto: DINNødhjælp
Foto: DINNødhjælp

Danskerne er et af de mest generøse og kærlige folkefærd. Sådan lyder det fra Anja Ringgren Lovén fra nødhjælpsorganisationen Dinnødhjælp, efter hun på blot to dage formåede at indsamle én million kroner.

Grunden var en lille nigeriansk dreng ved navn Hope, som hun for et par dage siden postede billeder af på sin Facebook-side, mens hun bad danskerne om hjælp til at betale hans hospitalsregninger og medicin.

- Mine følelser sidder helt uden på tøjet! Jeg er så overvældet. Jeg er så taknemlig og rørt over al den kærlighed, omsorg og enorme støtte, der bare strømmer her til Nigeria hele vejen fra Danmark. Jeg vil, så længe jeg lever, takke jer alle sammen hver eneste dag, Jeg glemmer det simpelthen aldrig. Med alle de penge kan vi udover at give Hope den aller bedste behandling nu også bygge en læge klinik på den nye jord og redde mange flere børn ud af tortur, skriver Anja Ringgren Lovén i et opslag på Facebook.

Nigeria.jpg Samfund - 3. sep. 2015 Heksebørn på børnehjem: Sådan har de det i dag

=?UTF-8?B?SGVrc2ViJm9zbGFzaDtybi9Ccm9odXM=?= Krig & katastrofer - 21. jun. 2015 Anja vier sit liv til torturerede 'heksebørn'

Mere end på ét år
Over for Ekstra Bladet bekræfter bestyrelsesformand og økonomiansvarlig i Dinnødhjælp, Michael Andersen, at støtten til organisationen og Hope har været overvældende stor.

- Det er nærmest lige så meget, som vi får indsamlet på et år, fortæller Michael Andersen.

De mange penge skal ifølge Anja Ringgren Lovéns Facebook-opdatering blandt andet bruges på en lægeklinik, som skal hedde 'Hope Clinic - Donated by Denmark'.

Danskeren driver et børnehjem i Nigeria for børn, der er blevet tortureret og udstødt af deres landsbyer, fordi de andre i byen tror, at de er hekse eller besat af dæmoner. Til daglig bor hun på børnehjemmet sammen med sin mand David Umem og deres fælles søn David Jr.

anja-loven 112 - 27. jul. 2015 Voldtaget på Anjas børnehjem: Nu skal de testes for HIV og graviditet

Drengens tilstand stabil
Ifølge ham er der ikke tale om én enkelt generøs doner, men simpelthen om rigtig mange, der har ønsket at give et beløb til at hjælpe. Og ud fra Anja Lovéns Facebook-opdatering virker det også til, at den lille dreng er i bedring.

- Hopes tilstand er nu stabil. Han tager mad til sig, og han reagerer positivt på den medicin, han får. Han har i dag haft kræfter til at sidde op og smiler til os. Han er en stærk lille dreng. At se ham sidde og lege med min egen søn er uden tvivl den største oplevelse i mit liv, skriver hun.

I øjeblikket er hun i gang med at bygge et børnehjem i Nigeria, og forløbet filmes lige nu til en dokumentarfilm.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Anja Ringgren Lovén, men det er endnu ikke lykkedes.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag