Persondata politik

Tivoli får flået pelsen af

Dyrevenner raser på Tivolis facebookside, efter nyheden om, at forlystelsesparken indgår samarbejde med Kopenhagen Fur

Seneste i Nyheder

Mest læste i Nyheder

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Grønland - Seneste nyt
 

- Boykottet!! Så kort lyder beskeden fra Line Bell på Tivolis officielle facebookside.

Og det ser ud som om, at Tivoli ikke skal forvente ret mange dyrevenner som gæster i den kommende tid. Efter den gamle forlystelsespark i går meddelte, at de har indgået et treårigt samarbejde med Kopenhagen Fur, er det væltet ind med vrede tilkendegivelser på Tivolis facebookside.

- Hvor desperat har man lov til at være? At skaffe penge på baggrund af tortur og mord på uskyldige væsner. Det er simpelthen smagløst, og hver evig eneste person der sætter sine ben i jeres forlystelsespark skal vide, at det er et åbenlyst valg om at støtte pelsindustrien, uetisk og ondskabsfuld som den er. Jeg har sat mine ben i tivoli for sidste gang, skriver Stine Helene Johansen.

Brøler af format
- Det er virkelig en brøler af format af sådan et folkekært og internationalt forlystelses sted vil tilsmude sit navn,ved at samarbejde med Kopenhagen Fur. For en god ordens skyld kan I på storskærme ved indgangen vise en video af opdræt, aflivning og pelsning af dyrene. I er virkelig gået galt i byen med det her, skriver Carsten Kok-hansen.

Se også: Læs også: Julen i Tivoli skal holdes i pels

- ØV, hvor er det trist at høre. TIVOLI er en dejlig hyggelig tradition for familien, især juleturen hvor vi tager fra Århus til KBH. for at opleve den fantastiske stemning, MEN jeg kan ikke se bort fra i har indgået et samarbejde med Copenhagen Fur, det hænger bare ikke sammen med Tivoli, FØJ hvor er jeg skuffet, lyder beskeden fra Susanne Gisselmann Jarlkvist.

Og Sofie Amalie Moth Iversen stemmer i med kommentaren:

- Vil ikke mere kunne finde på at støtte Tivoli - tværtimod. Jeres nye partnerskab er stik imod hvad jeg altid har troet var Tivolis etik. Håber ikke det fortsætter.

Trygge ved, at reglerne overholdes
De vrede dyrevenner, der giver Tivoli tørt på er bare få blandt mere end 350 danskere og udenlandske facebookbrugere, der har givet deres mening til kende om det nye samarbejde.

Se også: Læs også: Minkavlere beskyldes for at fornægte fakta

Folkene bag Tivolis facebookside har netop lagt en officiel meddelelse ud som svar på den massive kritik.

'I går offentliggjorde vi et samarbejde med Kopenhagen Fur vedr. Jul i Tivoli. Det har givet en del debat på vores væg, og vi vil gerne sige tak for alle jeres posts. Vi er godt klar over, at der er mange synspunkter og følelser involveret, ...når det gælder pels, ligesom det gælder inden for fødevareproduktion.

Danske Kopenhagen Fur er verdens største pelsauktionshus, og vi er trygge ved, at de har styr på deres leverandørkæde - altså at minkfarmene overholder reglerne i 'Bekendtgørelse om beskyttelse af pelsdyr', 'lyder beskeden. Den har efter en time fået 69 negative kommentarer med på vejen.

Se også: Læs også: Stenrig pelsboss sigtet for dyremishandling

Tivoli: vi står fast
Kopenhagen Fur og den danske pelsindustri har igennem længere tid været omstridt, efter blandt andet Ekstra Bladet sidste år kunne afsløre mink med åbne sår og afbidte lemmer hos blandt andet fremtrædende bestyrelsesmedlemmer i Dansk Pelsdyravlerforening.

Se også: Læs også: Her er billederne, du ikke må se

Hos Tivoli følger man tæt de mange kommentarer fra gæster og tidligere gæster.

- Aftalen har givet en masse debat, efter vi i går offentliggjorde den. Vi ved godt, at der er mange holdninger og føleler forbundet med det, og vi lytter. Men vi er sikre på, at det er en god aftale, og vi håber, at folk vil ændre holdning, når de hører, hvad aftalen går ud på, siger Stine Lolk, kommunikationschef i Tivoli. Hun understreger, at der ikke er nogen planer om at droppe aftalen.

- Når vi laver en aftale, så står vi ved den. Det gør vi også i denne sag, siger hun til ekstabladet.dk.

Se også: Læs også: Chokerende forhold for mink og ræve

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik