Persondata politik

- Er Se og Hør nogle svin, Naser Khader?

Den tidligere politiker har hevet bossen for sladderbladet Se og Hør i retten. Khader vil have erstatning for de mange gange, bladet har skrevet om sort arbejde på hans bopæl

« Forrige
Næste »

Seneste i Nyheder

Mest læste i Nyheder

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Grønland - Seneste nyt
 

Hør om Naser Khader mener, Se og Hør er nogle svin - i tv-klippet herover
-------------------------------

Tirsdag formiddag kiggede den tidligere folketingspolitiker Naser Khader direkte ind i øjnene på chefredaktøren for Se og Hør, Kim Henningsen.

Det skete i Københavns Byret, hvor Khader har stævnet sladderkongen og en af hans journalister for at have skrevet flere gange om påstået sort arbejde på Khaders tidligere bopæl.

- For et år siden gentog Se og Hør løgnene, selvom de et år forinden havde givet mig en beklagelse.

- Jeg vil simpelthen ikke finde mig i, at man bliver ved med at gentage denne løgn, siger Naser Khader til ekstrabladet.dk

Dukker op på Google
I retten slog Naser Khaders advokat på, at sagen har skadet den tidligere politiker hårdt, da den gennem årene har fået massiv omtale i medierne.

Advokat Liv Helth Lauersen fremlagde stakkevis af dokumentation, i form af artikler fra diverse medier, og fortalte også, at beskyldningerne om sort arbejde stadig er noget af det første, der dukker op på Google, hvis man søger på navnet 'Naser'.

Naser Khader kræver 100.000 kroner i godtgørelse fra det kulørte blad. Han forklarede, at sagen er noget af det værste han har været igennem:

Læs også: Se også: Khader vil have 100.000 af Se og Hør

- Den her sag påvirker mig meget mere end alle de trusler jeg har fået gennem tiden, sagde Khader, da han afgav forklaring i retten.

Beskyldninger om sort arbejde
Sagen går helt tilbage til slutningen af 2007, hvor Se og Hør bragte anklagerne om sort arbejde på forsiden første gang.

I bladet fortalte en anonym håndværker, at han havde arbejdet sort, da han var med til at sætte et hegn op på Khaders grund.

Se og Hør kunne ikke dokumentere anklagerne, men smed alligevel et billede af Khader på forsiden med teksten: 'Sort arbejde hos Khader'. Sagen blev ekstra spektakulær, da historien brød ud ganske få dage før, folketingsvalget i 2007 skulle afholdes. Et valg, hvor Khader stod i spidsen for sit dengang nye parti, Ny Alliance, som han forsøgte at komme i Folketinget med.

På baggrund af historien kaldte Naser Khader den daværende chefredaktør for Se og Hør, Henrik Qvortrup, for et svin - og dermed rullede sagen videre i pressen.

Khader indbragte senere sagen for Pressenævnet, men vandt ikke sagen. Nævnet lagde vægt på, at Se og Hør havde skrevet, at der var sort arbejde 'HOS' Khader, og ikke at det var Khader, der havde bestilt det.

- Det er jo en sproglig finurlighed. Jeg tror, de fleste ikke har kunne forstå det anderledes, end at det var Naser Khader, der betalte for det sorte arbejde, siger Khaders advokat, Liv Helth Lauersen, til ekstrabladet.dk.

Læs også: Se også: Khader tabte til Se og Hør

Sagsøgt for nye artikler
Det er imidlertid slet ikke den gamle historie fra 2007, som i dag er havnet i retten - men derimod to små artikler, som Se og Hør har bragt i 2010 og 2011, der refererer til historien fra 2007.

I 2010 hev sladderbladet nemlig sagen op igen, da de i en kort billedtekst skrev, at de i 2007 havde afsløret, at Naser Khaders plankeværk 'var betalt med sorte penge'. Se og Hør bragte dog et dementi af denne historie, efter at Naser Khaders daværende samleverske Bente Dalsbæk havde klaget til Kim Henningsen.

Læs også: Se også: Se og Hør beklager over for Khader

Men allerede året efter nævnte bladet endnu engang 'Khader' og 'sort arbejde' i samme sætning, da de under overskriften 'Slyngelstuen', redegjorde for, at flere af paneldeltagerne i P3-programmet 'Mads og Monopolet' (heriblandt Khader) ikke selv havde helt rent mel i posen på trods af, at de rådgav andre i radioen.

Se og Hørs advokat, Per Håkon Schmidt, mener dog ikke, at bladet med disse to artikler har brudt nogen regler, der kan få Kim Henningsen til at punge ud med 100.000 kroner. Han redegjorde i retten for, at ansvaret for hovedartiklen fra 2007 ligger hos den daværende chefredaktør og journalist, og at de to nye artikler om sagen er af bagatelkarakter.

Han mener derfor, at Kim Henningsen og hans journalist bør frikendes helt, og advokaten mener heller ikke, at det er deres ansvar at betale for omkostningerne i sagen, hvor Khaders dokumentation har været 'fyldt med alt for mange ligegyldige bilag'.

- Det vil jeg ikke betale en bøjet femøre for, sagde Per Håkon Schmidt.

Om Naser Khader får oprejsning i sagen, finder vi ud af, når dommen falder den 18. december.

- Naser Khader, er Kim Henningsen og Se og Hør nogle svin?

- Hahaha, nej. Man skal huske på, at jeg sagde det (kaldte Henrik Qvortrup svin, red.) i en meget stresset situation, siger Khader til ekstrabladet.dk.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik