Samfund

Snevejr får bilister i det sydlige Jylland i grøften

To timers snevejr kom bag på bilisterne. Fra Vejen og sydpå havnede adskillige i grøften

  • Bilerne skøjter rundt på vejene ved Vejen, hvor der har været tre glatføreuheld på tyve minutter. (Privatfoto/Poul Jensen)
Bilerne skøjter rundt på vejene ved Vejen, hvor der har været tre glatføreuheld på tyve minutter. (Privatfoto/Poul Jensen)

To timers snevejr søndag eftermiddag kom tilsyneladende bag på bilisterne i Syd- og Sønderjylland. Sneen gjorde vejene spejlglatte, men adskillige bilister glemte at sætte farten ned og endte i grøften.

- Der kom et godt snevejr, som gav måske op til fem centimeter sne på kort tid. Folk er blevet overrasket over, hvor glat det egentlig blev, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi kunne vagtchefen notere mindst ni glatføreulykker i politikredsen på mindre end to timer søndag sidst på eftermiddagen. Ingen af dem endte dog med alvorlig personskade.

Den første melding kom klokken 15.46, hvor tre biler var involveret i en ulykke på Tøndervej syd for Jels.

Her stoppede en bilist op for at hjælpe en anden, der var kørt i grøften. Imidlertid blev han selv påkørt af en tredje bil, der ikke fik taget farten af i tide.

To personer måtte på sygehus med lettere skader, oplyser vagtchefen.

I løbet af den næste time indløb der meldinger om glatføreulykker fra blandt andet Lunderskovvej ved Gesten, fra Grindstedvej mellem Holsted og Grindsted og fra Esbjergvej øst for Brørup. Alle tre steder forlød det, at biler var endt i grøften.

På Røddingvej i Vojens kom to personer lettere til skade, da en bil kørte ind i et træ, og kort efter klokken 17.30 stødte to biler sammen på Tøndervej ved Krusaa.

- Det er meget glat på stedet, og bilerne spærrer vejen, siger Ole Aamann.

Kort før klokken 18 ringede en bilist, der var kørt galt i det glatte føre på den sønderjyske motorvej. Hans bil var havnet i motorvejens midterrabat, og han måtte have assistance, fordi han ikke selv kunne komme fri.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag