Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Samfund

Stuepigesex koster kassen

Dominique Strauss­Kahn betaler mange millioner kroner til den stuepige, han havde sex med på et hotel i New York sidste år

  • Repræsentanter for Dominique Strauss­Kahn og Nafissatou Diallo skal i aften sætte pris på sexsagen fra værelse 2806 på Sofitel Hotel. (Foto: AP)
Repræsentanter for Dominique Strauss­Kahn og Nafissatou Diallo skal i aften sætte pris på sexsagen fra værelse 2806 på Sofitel Hotel. (Foto: AP)

Sex eller overgreb. Det er stadig usikkert, hvad der præcist skete på værelse 2806 på Sofitel Hotel i New York den 14. maj sidste år.

En ting er dog sikkert. Det bliver en dyr affære for den tidligere chef for Den Internationale Valutafond Dominique Strauss­Kahn.

Klokken 20.00 i aften - dansk tid - mødes Dominique Strauss­Kahns advokater med stuepigen Nafissatou Diallo og hendes advokater i retten i Bronx for at indgå et forlig.

Den 33-årige stuepige fra Guinea anklagede sidste år Dominique Strauss­Kahn for sexmisbrug.

Læs også:

Se også: Strauss-Kahn møder stuepige under høring
Se også: Strauss-Kahn lukker sexsag med stuepige

Sagen mod Strauss­Kahn blev dog droppet, da der blev rejst tvivl om kvindens troværdighed, efter hun havde løjet om sin fortid.

Nafissatou Diallos advokat har dog kæmpet videre og bl.a. truet med at anlægge sag, som kunne trække flere kvinder ind i sagen, som siden har fortalt om Dominique Strauss­Kahns seksuelle udskejelser.

Den franske politiker har derfor indvilget i at indgå et forlig, som kan lukke sagen.

Ifølge den franske avis Le Monde vil Nafissatou Diallos advokat kræve mellem tre og ti millioner dollar.

Forhandlinger i den type sager er meget almindelige i USA, og Strauss­Kahns advokater har da også afvist beløb i den størrelsesorden som 'dramatisk unøjagtigt' og 'fuldstændig falske'.

Et forlig mellem Nafissatou Diallo og Dominique Strauss­Kahn betyder ikke, at den tidligere IMF-chef erkender sin skyld i sexsagen, men han slipper for at skulle fortælle om sagen foran en dommer.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nyt skattefradrag kan være på vej
Drømmen om et kulturhus i Aasiaat
Simon Lynge om intimkoncert: Det bliver med nye sange
Uroen fortsætter
Redningsøvelse for fuld udblæsning
Olieeventyr sættes for alvor på vågeblus
sermitsiaq.ag