Samfund

Tusindvis af københavnere er uden strøm

En kabelfejl i Indre København betyder, at 7000 lige nu må klare sig uden strøm - heriblandt Christiansborg

  • Christiansborg-politikerne må tage trappen de kommende par timer, mens Dong kæmper med at få strømmen tilbage i Indre København. Elevatorerne er nemlig gået i stå, og gangene oplyses kun af svag nødbelysning. (Foto: Sophie Bremer)
Christiansborg-politikerne må tage trappen de kommende par timer, mens Dong kæmper med at få strømmen tilbage i Indre København. Elevatorerne er nemlig gået i stå, og gangene oplyses kun af svag nødbelysning. (Foto: Sophie Bremer)

Politikerne på Christiansborg må de kommende par timer klare sig med stearinlys og varme tæpper, mens Dong Energy kæmper for at få strømmen tilbage i store dele af Indre København.

Et nødstrømsanlæg sikrer en smule lys på gangene, men generelt er der ikke meget gang i den politiske aktivitet lige nu, fordi de færreste kan arbejde uden strøm, fortæller ekstrabladet.dk's Christiansborg-journalist.

Strømsvigtet betyder også, at de politikere, der ikke er meget for at løbe op og ned af trapperne, bør blive på deres kontorer de kommende timer - de karakteristiske elevatorer er nemlig også ude af drift.

Tusindvis er uden strøm
I alt er omkring 7000 husstande, forretninger og kontorer i København ramt af strømsvigtet, der skyldes en kabelfejl, oplyser Dong.

- Det betyder, at der er sket en kortslutning, men vi ved endnu ikke, hvad der er årsagen hertil, for vi har endnu ikke lokaliseret fejlen, siger pressemedarbejdet Morten Kidal til ekstrabladet.dk

Han tilføjer, at Dong håber at kunne sikre strøm til de mange københavnere i løbet af et par timer. På Christiansborg lyder meldingen, at der sagtens kan gå tre timer, før der igen kan tændes for computerne.

Ingen hjælp til formiddagstrafikken
Også Magasin og Trafikdirektoratets website, der skal guide danskerne sikkert rundt på i trafikken er blevet ramt af strømnedbruddet.

- Der er rigtig mange, der bruger trafikken.dk, og det er særligt sådan en dag som i dag, at vi gerne vil tilbyde den service. Så det er meget uheldigt, siger Mette Lundorf, kommunikationschef i Vejdirektoratet, til Ritzau.

Hun tilføjer, at der bliver arbejdet på højtryk, men Vejdirektoratet kan endnu ikke give en melding om, hvornår siden forventes at køre igen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Brugbar elektronik for millioner smides ud
Macron og Le Pen skal kæmpe om præsidentpost
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
sermitsiaq.ag