Samfund

Så meget betaler Strauss-Kahn til stuepigen

Sexskandale: Dominique Strauss-Kahn indgår forlig med afrikansk hotelansat i New York

  • Dominique Strauss-Kahn, 63, lukker sexskandalen ved at indgå forlig med stuepigen, der hævder, at hun blev overfaldet og tvunget til oralsex på et hotel i New York. (Foto: AP)
Dominique Strauss-Kahn, 63, lukker sexskandalen ved at indgå forlig med stuepigen, der hævder, at hun blev overfaldet og tvunget til oralsex på et hotel i New York. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Den tidligere valutachef, Dominique Strauss-Kahn, er parat til at stikke dybt i lommerne for at lukke skandalen om en afrikansk stuepige, som har anklaget ham for sexovergreb.

Avisen Le Monde skriver, at Strauss-Kahn vil betale Nafissatou Diallo, en 33-årig alenemor fra Guinea, seks millioner dollar - cirka 35 millioner kroner - som led i et forlig.

Advokater for Strauss-Kahn og Diallo har de seneste dage udarbejdet aftalen under vejledning af den amerikanske dommer Douglas McKeon.

Forliget er endnu ikke underskrevet af parterne, men det skal ske ved et retsmøde i Bronx, New York, i næste uge, oplyser Associated Press.

Sexskandalen rullede i 2011, da stuepigen anklagede den daværende IMF-boss for sexovergreb på luksushotellet Sofitel på Manhattan, New York.

Hun sagde, at Strauss-Kahn, 63, havde tvunget hende til oralsex og forsøgt at voldtage hende.

Brutalt overgreb
Strauss-Kahn blev anholdt og trukket igennem det amerikanske retsvæsen, men sagen blev senere droppet, da Diallos troværdighed krakelerede.

Diallo indledte derefter et civilt søgsmål mod Strauss-Kahn, hvor hun blandt beskylder ham for et 'brutalt' overgreb.

Skandalen kostede Strauss-Kahn jobbet som chef for valutafonden IMF, chancen for at blive fransk præsident samt konen, Anne Sinclair, der forlod ham tidligere på året.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere