Samfund

Juletræet er kommet til Egedalsvænge

Meget tyder på, at julestriden i Kokkedal er overstået. Der står et juletræ ved ejendomskontoret, men beboerne har intet hørt

  • Her er juletræet, der efter alt at dømme skal sættes op i Egedalsvænge, hvor en julestrid i flere uger har udspillet sig. (Læserfoto)
Her er juletræet, der efter alt at dømme skal sættes op i Egedalsvænge, hvor en julestrid i flere uger har udspillet sig. (Læserfoto)
1/3
Næste »

Nu bliver det jul igen i Egedalsvænge i Kokkedal, hvor et drama om et juletræ har udspillet sig i ugevis.

I hvert fald stod der fredag morgen et juletræ ved ejendomskontoret.

- I er fandeme hurtige. Det har stået her i 20 minutter, lyder det fra Ejendomskontoret i Egedalsvænge til ekstrabladet.dk.

- Jeg kan bekræfte, at der står et juletræ i vores driftsgård, men hvad det skal bruges til, ved jeg ikke.

Meget tyder dog på, at juletræet skal sættes op på pagoden midt i Egedalsvænge, hvorfra det normalt kaster lys udover boligområdet i december.

Tavs bestyrelse
Dermed ser det ud til, at den nyvalgte afdelingsbestyrelse i boligforeningen langt om længe er blevet enige. Onsdag aften blev der ved et ekstraordinært afdelingsmøde valgt ny bestyrelse i Egedalsvænge.

Helt ny var den dog langt fra, for syv af de nyvalgte bestyrelsesmedlemmer var gengangere fra den siddende bestyrelse, hvor et lille muslimsk flertal 31. oktober nedstemte den årlige juletradition med juletræstænding, gløgg og æbleskiver for beboerne.

Alle fem er fortsat i bestyrelsen, der dog har fået ny formand.

Han hedder Anders Brøgger og har ikke været til at få kontakt med siden valget. Heller ikke fredag har det været muligt at få den nye bestyrelsesformand i tale om det, der ligner en lykkelig slutning på en langvarig julekonflikt.

Beboer: Meld nu ud
Også hos en beboer i Egedalsvænge vækker nyheden om juletræet glæde, men:

- Bestyrelsen har jo ikke meldt noget ud, så jeg er lidt forsigtig med at juble endnu. Men det er en dejlig nyhed, at der er indkøbt et juletræ. Det tyder på, at man endelig har været i stand til at lytte, siger Yvonne Fornitz, beboer i Egedalsvænge, som var med til at samle underskrifter ind for at få afsat den tidligere bestyrelse.

Hun spekulerer på, om et juletræ er ensbetydende med, at der også bliver afholdt julefest med gløgg og æbleskiver, som der plejer:

- Det plejer vi jo at gøre 1. december. Bestyrelsen er altså snart nødt tilat melde ud. Det er ikke sundt for folk at gå med den uvished.

Ved du mere om juletræet, så tip os. SMS/MMS til 1224 (koster almindelig sms-takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
Talentfulde kokke jonglerede med grønlandske råvarer
sermitsiaq.ag