Samfund

Amdi er blevet eftersøgt i hele verden

Flere steder i verden mener folk at have set Mogens Amdi Petersen og de andre topfolk fra Tvind

  • (Foto: Rasmus Baaner)
(Foto: Rasmus Baaner)

Mississippi i USA. Zambia i Afrika. Venezuela i Sydamerika. Og Malta i Middelhavet.

I flere verdensdele har anklagemyndigheden forsøgt at få fat i Mogens Amdi Petersen og to andre ledere fra Tvind for at få fortalt dem, at de er tiltalt i Danmark for grov skattesvig og underslæb.

Men igen og igen har myndigheden stået tilbage med håret i postkassen.

På et tidspunkt var der muligvis nyttige oplysninger fra Zimbabwes ambassade i Zambia. En anden gang mente en dansk turist at have set de efterlyste i Valletta på Malta.

Og der blev også sat noget i gang, da der kom et tip om, at to af de efterlyste skulle have været i den amerikanske delstat Mississippi.

Alt i alt har anklagemyndigheden "i rimeligt omfang" gjort nok for at få afleveret forkyndelsen om, at de skulle møde i en straffesag i Vestre Landsret, fastslår Højesteret i en kendelse torsdag.

Derfor godkender dommerne, at anklagemyndigheden har brugt en helt usædvanlig metode - nemlig at indrykke en annonce i Statstidende.

Tvind-lederne har gjort sig usynlige, selv om de udmærket var og er klar over, at anklagemyndigheden forgæves forsøgte at komme i kontakt med dem, fastslår Højesteret.

Efter sejren i den øverste retsinstans kan anklagemyndigheden dog ikke være sikker på, at Vestre Landsret faktisk kommer til at behandle anken af byrettens dom fra 2006.

Hvis de ikke dukker op, bliver det ikke til noget.

Kun en enkelt af de tidligere Tvind-ledere valgte at blive i Danmark efter den oprindelige dom, som blev afsagt af byretten i Ringkøbing.

Talsmand Poul Jørgensen blev derefter i Vestre Landsret straffet med ubetinget fængsel i to år og seks måneder.

Han begik underslæb for 15 millioner kroner mod en fond, hvor en del penge blev brugt til en luksuslejlighed nær Miami i Florida. Desuden deltog han i skattesvig for i alt 53 millioner kroner.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere