Samfund

Skole forbyder skjulte ansigter

Fra Nytår er det slut med at komme på Århus Akademi, hvis ansigtet er tildækket af niqab'er og andre hovedbeklædninger, der skjuler ansigtet

  • En kvindelig elev på Århus Akademi hare skabt røre ved at møde op til undervisningen iført Niqab. Fra årsskiftet forbyder skolen nu sine elever at tildække ansigterne, når de er på skolen. (Arkivfoto: AP).
En kvindelig elev på Århus Akademi hare skabt røre ved at møde op til undervisningen iført Niqab. Fra årsskiftet forbyder skolen nu sine elever at tildække ansigterne, når de er på skolen. (Arkivfoto: AP).

En kvindelig elev på Århus Akademi har sat skolen på den anden ende ved at møde op iført en niqab - en arabisk hovedbeklædning, der kun levner plads til en lille sprække til øjnene.

Det er forstyrrende for undervisningen, mener lærerne. Det har skolens ledelse taget konsekvensen af. Fra 1. januar er det forbudt for eleverne at møde op til undervisningen med tildækkede ansigter, fortæller P4 Østjylland.

- Der var reaktioner, der sagde, at vi vil ikke undervise elever på længere sigt, som vi ikke kan se. En undervisningssituation er jo et eller andet med, at man bruger sine hænder og ansigtsudtryk og har en personlig kontakt med læreren og de andre elever, siger rektor for Århus Akademi, Hans Christian Risgaard til radiostationen.

Den kommende forbud skal i følge rektoren sikre en normal og brugbar undervisning, og det handler ikke kun om den arabiske hovedbeklædning.

- Vi vil heller ikke acceptere elefanthuer og den slags, forklarer han.

Pigen, der har udløst røret, er angiveligt indstillet på at rette sig efter forbuddet, når det træder i kraft efter årsskiftet, men ikke før.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Rasmus Lyberth julekoncert
Danmark slår Tjekkiet og gør rent bord i EM-gruppespil
Trump lover at opbygge den stærkeste USA-hær nogensinde
Naalakkersuisut blæser til kamp mod korruption
Hold jer fra Storsøen
Nu reagerer Fontain
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen