Samfund

Mashos forældre indberettet for to år siden

Instruktøren af 'Adoptionens Pris', Katrine W. Kjær, kontaktede psykolog i 2010. Holbæk kommune blev kontaktet

  • Foto: Sand TV/TV2
Foto: Sand TV/TV2

Meget af vreden efter dokumentaren 'Adoptionens Pris' på TV2 mandag aften er rettet mod adoptivforældrene.

Men også instruktøren, Katrine W. Kjær, har fået kritik for, at hun bare fortsatte optagelserne til sin film og ikke sikrede, der blev grebet ind i behandlingen af ni-årige Masho.

Nu fortæller hun imidlertid til bt.dk, at hun allerede i 2010 - efter at have filmen hos familien, der havde fået en aflastningsfamilie - kontaktede en psykolog. Det var efter den meget omtalte scene, hvor den lille pige skældes ud for sin måde at spise på.

LÆS OGSÅ:

Alle vil hjælpe Masho og Roba
Hver femte får nej til adoption
Psykolog: Masho skal have en ny familie

Hun kontaktede, via en veninde, psykologen Lene Kamm, der rådgiver adoptivfamilier ogg som arbejder for Ankestyrelsen, der kontrollerer adoptionsbureauer og adoptioner.

- Meget af mit materiale var så stærkt, at jeg havde brug for at tale med nogen om det her, siger instruktøren til bt.dk.

Psykologen kontaktede Holbæk Kommune.

- Jeg kan bekræfte, at det er korrekt. Vi reagerer altid på indberetninger, og det gjorde vi også her. men jeg kan ikke udtale mig om, hvordan vi handlede i den konkrete sag, siger Helle Mariager, Børne- og Ungechef i Holbæk kommune til bt.dk.

Instruktøren understreger, at der var en periode - mens aflastningsfamilien var tilknyttet - hvor hun ikke fulgte familien. Først derefter så hun, hvordan tingene havde udviklet sig.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere