Samfund

Red Barnet: En katastrofe for Masho

Børnerettighedsorganisationen Red Barnet er chokeret over sagen om etiopiske Masho, der blev valgt fra af sin danske adoptivfamilie

1/2
Næste »

Sagen om bortadopterede Masho fra Etiopien, der på hjerteskærende vis bliver valgt fra af sin nye, danske familie, har ikke kun gjort et usletteligt indtryk på tv-seere over hele landet.

Også hos Red Barnet er man rystet over sagen, forklarer Jesper Larsen, sektionsleder for Beskyttelse i Red Barnet, der arbejder med og for børns rettigheder.

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Der er masser af Masho'er

- Det er en frygtelig sag, der næsten ikke er til at holde ud at tænke på. Det er en katastrofe og en tragedie for den lille pige. Og den danske familier har nok heller ikke været godt nok forberedte på at tage imod barnet, når de så kort tid efter vælger det fra igen, siger han til ekstrabladet.dk.

Ifølge Jesper Larsen er det primært DanAdopts ansvar, at tingene er gået så galt.

- Det skal slås fast, at ingen familier skal hverken snydes eller tvinges til at bortadoptere deres børn. Jeg kan ikke klandre den etiopiske familie i dette tilfælde, men det lader til, at de institutioner, der har faciliteret adoption, ikke har kunnet leve op til deres ansvar.

Læs også:

Related content

- Alle beslutninger skal træffes ud fra barnets rettigheder og til barnets bedste, og det lader ikke til, at det er tilfældet her. DanAdopt har ikke løst opgaven tilfredsstillende, vurderer sektionslederen fra Red Barnet.

Red Barnet maner dog også til besindig i debatten.

- Det vigtigt at fastslå, at der foregår mange gode adoptioner. Det ville være frygteligt, hvis sagen betyder, at adoptionsfamilier fremover bliver mistænkeliggjort, eller at børnene i f.eks. Etiopien ikke får den hjælp, som de har brug for, siger Jesper Larsen og fortsætter:

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Adoptionsforældre: Det har været et helvede

- Derfor er det så vigtigt, at alle alternativer bliver undersøgt og at alt bliver sat ind for at bekæmpe fattigdom og hjælpe familier, så de ikke kommer til at stå i så ulykkelig og umenneskelig en situation, at de er tvunget til at overveje at bortadoptere deres børn.

Er du adoptivbarn, og har du haft problemer i stil med Masho, så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mailen: 1224@eb.dk.

Fejl 503

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere