Samfund

Red Barnet: En katastrofe for Masho

Børnerettighedsorganisationen Red Barnet er chokeret over sagen om etiopiske Masho, der blev valgt fra af sin danske adoptivfamilie

« Forrige
1/2
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Sagen om bortadopterede Masho fra Etiopien, der på hjerteskærende vis bliver valgt fra af sin nye, danske familie, har ikke kun gjort et usletteligt indtryk på tv-seere over hele landet.

Også hos Red Barnet er man rystet over sagen, forklarer Jesper Larsen, sektionsleder for Beskyttelse i Red Barnet, der arbejder med og for børns rettigheder.

Læs også:

No name Samfund 27. nov. 2012 Se også: Der er masser af Masho'er

- Det er en frygtelig sag, der næsten ikke er til at holde ud at tænke på. Det er en katastrofe og en tragedie for den lille pige. Og den danske familier har nok heller ikke været godt nok forberedte på at tage imod barnet, når de så kort tid efter vælger det fra igen, siger han til ekstrabladet.dk.

Ifølge Jesper Larsen er det primært DanAdopts ansvar, at tingene er gået så galt.

- Det skal slås fast, at ingen familier skal hverken snydes eller tvinges til at bortadoptere deres børn. Jeg kan ikke klandre den etiopiske familie i dette tilfælde, men det lader til, at de institutioner, der har faciliteret adoption, ikke har kunnet leve op til deres ansvar.

Læs også:

Related content

- Alle beslutninger skal træffes ud fra barnets rettigheder og til barnets bedste, og det lader ikke til, at det er tilfældet her. DanAdopt har ikke løst opgaven tilfredsstillende, vurderer sektionslederen fra Red Barnet.

Red Barnet maner dog også til besindig i debatten.

- Det vigtigt at fastslå, at der foregår mange gode adoptioner. Det ville være frygteligt, hvis sagen betyder, at adoptionsfamilier fremover bliver mistænkeliggjort, eller at børnene i f.eks. Etiopien ikke får den hjælp, som de har brug for, siger Jesper Larsen og fortsætter:

Læs også:

No name Samfund 27. nov. 2012 Se også: Adoptionsforældre: Det har været et helvede

- Derfor er det så vigtigt, at alle alternativer bliver undersøgt og at alt bliver sat ind for at bekæmpe fattigdom og hjælpe familier, så de ikke kommer til at stå i så ulykkelig og umenneskelig en situation, at de er tvunget til at overveje at bortadoptere deres børn.

Er du adoptivbarn, og har du haft problemer i stil med Masho, så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mailen: 1224@eb.dk.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk