Samfund

Efter dødstrusler: Nu får de krisehjælp

Familien Vedsegaard modtager nu krisehjælp, efter at de blandt andet har modtaget dødstrusler på Facebook

  • Det har haft store omkostninger for familien Vedsegaard at stå frem og fortælle deres historie. (Foto: SAND TV/TV2)
Det har haft store omkostninger for familien Vedsegaard at stå frem og fortælle deres historie. (Foto: SAND TV/TV2)
1/2
Næste »

Stormen omkring TV 2-dokumentaren 'Adoptionens Pris', der løb over skærmene mandag aften, har haft en høj pris for to af filmens hovedpersoner, Henriette og Gert Vedsegaard.

Forældreparret fra Holbæk, der er blevet 'verdensberømte i Danmark', efter at de på gribende vis valgte at opgive deres fem-årige adoptivbarn Masho til de sociale myndigheder, følte sig i går så pressede, at de måtte flygte fra deres bopæl og tage ophold i et sommerhus.

Læs også:

Se også: Børnepsykolog: Kan ende helt galt for Masho og SKAL KREDITERES SAND TV/TV2 Samfund - 28. nov. 2012 Mashos adoptivforældre taler ud efter program

Men presset har stadig været så tungt, at det også har været nødvendigt for dem at modtage psykologisk krisehjælp, erfarer ekstrabladet.dk.

Krisehjælpen, der bliver stillet til rådighed af kommunen, skal blandt andet hjælpe forældrene til at tackle det enorme had, som de er blevet skydeskiver for på sociale medier, som Twitter og Facebook - et had, der tirsdag gjorde, at Mashos forældre følte sig nødsaget til også at inddrage politiet.

Læs også:

Se også: Kommunen lover: Masho har det godt

- Folk uploadede familiens adresse på Facebook og skrev, at de skulle dø, fortæller en anonym kilde til ekstrabladet.dk.

Midt- og Vestsjællands Politi var i første omgang meget tilbageholdende med informationer i sagen, men bekræfter over for ekstrabladet.dk, at det først og fremmest er aktivitet på Facebook, der har trukket dem ind i sagen.

- Vi vil ikke sige noget konkret om, hvad der har stået, eller hvem der har skrevet hvad, men det er rigtigt, at vi er blevet trukket ind i sagen på grund af aktiviteten på sociale medier, forklarer talsmand Simon Schwaner til ekstrabladet.dk.

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Der er masser af Masho'er

Pressechefen vil ikke fortælle yderligere om, hvad politiet har tænkt sig at foretage sig fremover for at sikre, at familien Vedsegaard kan vende hjem til deres hus i Holbæk.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag