Samfund

DF: Masho skal hjem

Karen Hækkerup skal tage stilling til sagen om bortadopterede Masho

  • Karen Hækkerup bør bidrage til, at lille Masho kommer hjem, mener Dansk Folkeparti. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)
Karen Hækkerup bør bidrage til, at lille Masho kommer hjem, mener Dansk Folkeparti. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)

Sagen om bortadopterede Masho, der løb over tv-skærmene på TV 2 i går aftes, ender nu på Social- og integrationsminister Karen Hækkerups bord (S).

Det står klart, efter at Dansk Folkepartis familieordfører nu vil bede ministeren om en redegørelse på området og kalde til et samråd.

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Der er masser af Masho'er

- Sagen om Masho er rystende og trist og har berettiget sået tvivl om, hvorvidt adoptionssystemet fungerer etisk, moralsk og juridisk korrekt. Derfor vil jeg bede socialministeren redegøre for, hvordan adoptionsprocessen generelt foregår i de enkelte lande, siger familieordfører Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti og fortsætter:

- Det er fint, Karen Hækkerup selv siger, hun vil undersøge sagen, men hun bør være den første, der skrider til handling, og får de fejlagtigt adopterede børn hjemgivet til deres forældre omgående, siger hun videre.

Dansk Folkeparti mener, at Masho bør få lov til at komme tilbage til sine forældre i Etiopien.

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Red Barnet: En katastrofe for Masho

- I Dansk Folkeparti har vi den indstilling, at vi skal kunne stole på, at de børn, der frigives til adoption, er blevet det i henhold til internationale konventioner. Det er dybt uacceptabelt, når/hvis børn lokkes væk fra deres forældre, selvom disse er velfungerende, som det ser ud til at være tilfældet i sagen om Masho, der naturligvis bør hjælpes hjem til sine biologiske forældre med støtte fra det danske samfund, siger Mette Hjermind Dencker.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere