Samfund

DF: Masho skal hjem

Karen Hækkerup skal tage stilling til sagen om bortadopterede Masho

  • Karen Hækkerup bør bidrage til, at lille Masho kommer hjem, mener Dansk Folkeparti. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)
Karen Hækkerup bør bidrage til, at lille Masho kommer hjem, mener Dansk Folkeparti. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Sagen om bortadopterede Masho, der løb over tv-skærmene på TV 2 i går aftes, ender nu på Social- og integrationsminister Karen Hækkerups bord (S).

Det står klart, efter at Dansk Folkepartis familieordfører nu vil bede ministeren om en redegørelse på området og kalde til et samråd.

Læs også:

No nameSamfund27. nov. 2012Se også: Der er masser af Masho'er

- Sagen om Masho er rystende og trist og har berettiget sået tvivl om, hvorvidt adoptionssystemet fungerer etisk, moralsk og juridisk korrekt. Derfor vil jeg bede socialministeren redegøre for, hvordan adoptionsprocessen generelt foregår i de enkelte lande, siger familieordfører Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti og fortsætter:

- Det er fint, Karen Hækkerup selv siger, hun vil undersøge sagen, men hun bør være den første, der skrider til handling, og får de fejlagtigt adopterede børn hjemgivet til deres forældre omgående, siger hun videre.

Dansk Folkeparti mener, at Masho bør få lov til at komme tilbage til sine forældre i Etiopien.

Læs også:

No nameSamfund27. nov. 2012Se også: Red Barnet: En katastrofe for Masho

- I Dansk Folkeparti har vi den indstilling, at vi skal kunne stole på, at de børn, der frigives til adoption, er blevet det i henhold til internationale konventioner. Det er dybt uacceptabelt, når/hvis børn lokkes væk fra deres forældre, selvom disse er velfungerende, som det ser ud til at være tilfældet i sagen om Masho, der naturligvis bør hjælpes hjem til sine biologiske forældre med støtte fra det danske samfund, siger Mette Hjermind Dencker.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik