Samfund

Hækkerup om Masho-sagen: Det må ikke ske

Social- og integrationsministeren tager adoptionsproblematikken op til eftersyn, forsikrer hun

  • Samarbejdet med det etiopiske børnehjem er ophørt, forklarer Karen Hækkerup. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)
Samarbejdet med det etiopiske børnehjem er ophørt, forklarer Karen Hækkerup. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)

Dokumentaren omkring etiopiske Masho, der først blev bortadopteret til Danmark af sine forældre, og dernæst blev kasseret af sine nye adoptivforældre, gør stort indtryk på Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S)

Læs også:

Se også: DF: Masho skal hjem

Socialdemokraten har med det samme reageret på de tvivlsomme adoptionforhold, som TV 2-dokumentaren skildrer - dels i Etiopien og dels i Danmark.

- Jeg har selv haft fornøjelsen af at se dokumentaren. Og det er en frygtelig, hjerteskærende dokumentar. Danadopt har så vidt jeg ved sagt, at Masha aldrig skulle have været til Danmark. Det er en undersøgelse, jeg har sat Ankestyrelsen i gang med, siger hun til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Det jeg gør nu, er, at indkalde de øvrige partier hurtigst muligt til en snak om, hvordan vi griber det generelle problem an.

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Red Barnet: En katastrofe for Masho

- Vi har stoppet samarbejdet med det pågældende børnehjem. Vi har taget kontakt til de etiopiske myndigheder for at lave en ny aftale om, hvordan vi udveksler informationer – og vi er stoppet med at give forældre dernede penge i hånden. Så der er sket en masse konkret.

- Skulle hun aldrig have været til Danmark?

- Det er svært for mig at vurdere, men jeg kunne i hvert fald se en pige, hvis situation det var modbydeligt at se på. Det var voldsomt.

- Hvad skal der ske i forhold til de forældre i Danmark som ’fortryder’ deres adoptivbørn?

Læs også:

No name Samfund - 27. nov. 2012 Der er masser af Masho'er

- Det er den værst tænkelige situation overhovedet – at et barn kommer til en helt anden kultur, hvor der tales et helt andet sprog, og alt er helt anderledes. Og så kan forældrene ikke få det til at fungere. Det må ikke ske!

- Derfor skal vi næste gang, der er sager, undersøge, om der har været brud på børnekonventionen. Skulle det barn aldrig have været til Danmark.

- Men det ændrer jo ikke ved, at for det enkelte barn er katastrofen jo sket. Vi skal finde ud af, hvad vi har af muligheder – både for at forhindre sådanne sager – men også for at hjælpe de børn, der har betalt den ultimative pris.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Royal middag på Christiansborg
Donald Trump fjerner Obamas klimatiltag
Samuelsen i Rusland: Vil tale Krim med russisk kollega
Borgmester-drama i syd
Asii overvejer sagsanlæg mod Martha Lund Olsen
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
sermitsiaq.ag