Samfund

Frankrig vil anerkende Palæstina i FN

Frankrig vil støtte anerkendelsen af en palæstinensisk stat, når FN skal stemme om det kontroversielle spørgsmål, siger udenrigsminister Laurent Fabius i parlamentet

  • Den franske udenrigsministyer Laurent Fabius vil støtte palæstinensisk stat i FN på torsdag, hedder det tirsdag eftermiddag. (Foto: AP)
Den franske udenrigsministyer Laurent Fabius vil støtte palæstinensisk stat i FN på torsdag, hedder det tirsdag eftermiddag. (Foto: AP)

Den franske udenrigsminister Laurent Fabius har besluttet at støtte forslaget om anerkendelsen af en palæstinensisk stat, når det kommer til afstemning i FN i overmorgen.

Laurent Fabius har sagt til det franske parlament, at Frankrig længe har støttet de palæstinensiske ønsker om at få en stat, og at Frankrig vil 'sige ja', når spørgsmålet kommer til afstemning - ud fra et 'hensyn til sammenhængskraft'.

Første større land i Europa
Med meldingen har Frankrig, som er et af de permanente medlemmer af FN's sikkerhedsråd, som det første større europæiske land lovet Palæstina sin støtte - og dermed giver Israel et nederlag.
Læs:

Se også: Livni danner nyt parti midt i Gaza-kaos

Den franske beslutning øger presset på den danske udenrigsminister Villy Søvndal for også at stemme med hjertet og gå ind for anerkendelsen.

EU: Tiden endnu ikke inde
Hidtil har Søvndal meldt ud, at Danmark retter ind efter en udbredt EU-holdning, som har været, at tiden endnu ikke er inde til at anerkende Palæstina. I dag har Venstre og konservative krævet, at Danmark støtter en statsdannelse.
Læs:

Se også: V og K anbefaler ja til Palæstina i FN

Palæstinenserne har givet udtryk for, at en beslutning i FN og at ændre deres status fra observatører til observatørstat uden medlemskab vil være et vigtigt skridt i retningen mod den to-statsløsning med Israel, som er palæstinensernes mål.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere