Samfund

Kinesisk talerør citerer satire som alvor

Det amerikanske satiriske nyhedssite, The Onion, citeres i kinesisk avis for at hylde Nordkoreas leder, Kim

  • Sådan ser han ud, den mest sexede nulevende mand (Foto: AP)
Sådan ser han ud, den mest sexede nulevende mand (Foto: AP)

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er blevet udnævnt til 2012's 'mest sexede nulevende mand', skriver Kinas kommunistpartis avis tirsdag, idet den behandler den falske udnævnelse på den satiriske amerikanske website The Onion som sandhed.

Folkets Dagblads website har offentliggjort to afsnit ord-for-ord fra The Onion sammen med et billedgalleri bestående af 55 fotografier af Kim, der overtog posten som Nordkoreas leder efter sin far Kim Jong-ils død i december sidste år.

Avisen, der er kendt for at være trofast over for partilinjen, beskriver organisationen bag udnævnelsen som "det amerikanske website The Onion", men det bliver ikke nævnt, at der er tale om satire. Til gengæld blev teksten offentliggjort på både engelsk og kinesisk.

- Med sit sønderlemmende smukke, runde ansigt, sin drengede charme og sin stærke bygning er denne Pyongyang-fødte hjerteknuser personificeringen af enhver kvindes drøm, skriver the Onion i den oprindelige artikel, citeret af Folkets Dagblad.

- Velsignet med et aura af magt, som skjuler en umiskendelig sød og kælen side, er redaktionen for denne avis bragt i svime af han stilsikre sans for mode, hans chikke korte frisure - og selvfølgelig hans berømte smil.

Kina er Nordkoreas eneste væsentlige støtte og økonomiske livline, der sørger for, at landet bliver forsynet med både fødevare- og brændstofhjælp.

Pyongyangs afhængighed af Beijing er øget samtidig med, at internationale sanktioner over dets raket- og atomprogram har kvalt dets evne til at sikre international kredit og handel med udlandet.

Folkets Dagblad citerer The Onions formodede stil- og underholdningsredaktør "Marissa Blake-Zwieber" for: Han har den sjældne evne til at være totalt nuser og totalt macho på samme tid.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
sermitsiaq.ag