Samfund

Hækkerup indkalder til adoptions-krisemøde

Folketingspartierne skal i samlet flok forhindre, at der opstår endnu en Masho-sag, mener socialministeren

Folketingets partier indkaldes til et krisemøde, der skal få skabt klarhed om, hvorvidt den danske adoptionsproces kan optimeres.

Det er social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der i kølvandet på TV2-dokumentaren "Adoptionens pris" har taget initiativ til mødet.

- Jeg har besluttet at indkalde Folketingets partier til et krisemøde, for vi bliver nødt til at have en snak med hinanden om, hvordan det her adoptionsområde fungerer, og hvad vi skal have sat i gang af undersøgelser, siger Karen Hækkerup til Ritzau.

- Og jeg kigger på, hvad jeg som minister kan gøre for, at det her ikke sker igen, og hvad kan jeg gøre i den konkrete sag.

TV2-udsendelsen handler om den etiopiske pige Masho, der som fireårig bliver bortadopteret til et dansk ægtepar på trods af, at hun tilsyneladende har det godt hos sine biologiske forældre i det afrikanske land.

I forbindelse med dokumentaren har foreningen Adoption og Samfund endnu en gang appelleret til Socialministeriet om at oprette et videns- og formidlingscenter for adoption.

Karen Hækkerup understreger, at hun allerede har sat penge af til uddannelse af adoptionsforældre. Men hun er åben over for yderligere tiltag.

- Jeg vil rigtig gerne diskutere med Folketinget og de folk, der har forstand på adoption, hvad vi kan gøre for at blive endnu bedre, siger hun.

Ministeren nævner desuden, at adoptionsområdet ikke er det samme som for 10 år siden. Og dette kræver, at man går systemet efter i sømmene.

- Adoptionsområdet har forandret sig. Der kommer flere og flere børn med særlige behov til Danmark. Vi får også flere, der er lidt ældre.

- Der er en udvikling. Og her skal vi vurdere om de tilbud, vi har til forældre og kommuner, skal forandre sig, siger Karen Hækkerup.

Ministeren har endnu ikke fastsat en dato for krisemødet med folketingspartierne, men hun fastslår, at det skal ske "så hurtigt som muligt".

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Brugbar elektronik for millioner smides ud
Macron og Le Pen skal kæmpe om præsidentpost
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
sermitsiaq.ag