Samfund

Hækkerup indkalder til adoptions-krisemøde

Folketingspartierne skal i samlet flok forhindre, at der opstår endnu en Masho-sag, mener socialministeren

Folketingets partier indkaldes til et krisemøde, der skal få skabt klarhed om, hvorvidt den danske adoptionsproces kan optimeres.

Det er social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der i kølvandet på TV2-dokumentaren "Adoptionens pris" har taget initiativ til mødet.

- Jeg har besluttet at indkalde Folketingets partier til et krisemøde, for vi bliver nødt til at have en snak med hinanden om, hvordan det her adoptionsområde fungerer, og hvad vi skal have sat i gang af undersøgelser, siger Karen Hækkerup til Ritzau.

- Og jeg kigger på, hvad jeg som minister kan gøre for, at det her ikke sker igen, og hvad kan jeg gøre i den konkrete sag.

TV2-udsendelsen handler om den etiopiske pige Masho, der som fireårig bliver bortadopteret til et dansk ægtepar på trods af, at hun tilsyneladende har det godt hos sine biologiske forældre i det afrikanske land.

I forbindelse med dokumentaren har foreningen Adoption og Samfund endnu en gang appelleret til Socialministeriet om at oprette et videns- og formidlingscenter for adoption.

Karen Hækkerup understreger, at hun allerede har sat penge af til uddannelse af adoptionsforældre. Men hun er åben over for yderligere tiltag.

- Jeg vil rigtig gerne diskutere med Folketinget og de folk, der har forstand på adoption, hvad vi kan gøre for at blive endnu bedre, siger hun.

Ministeren nævner desuden, at adoptionsområdet ikke er det samme som for 10 år siden. Og dette kræver, at man går systemet efter i sømmene.

- Adoptionsområdet har forandret sig. Der kommer flere og flere børn med særlige behov til Danmark. Vi får også flere, der er lidt ældre.

- Der er en udvikling. Og her skal vi vurdere om de tilbud, vi har til forældre og kommuner, skal forandre sig, siger Karen Hækkerup.

Ministeren har endnu ikke fastsat en dato for krisemødet med folketingspartierne, men hun fastslår, at det skal ske "så hurtigt som muligt".

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk