Samfund

Regeringen forbyder sharia-vielser

Regeringen strammer straffeloven for at komme muslimske tvangsægteskaber til livs

Regeringen fremlægger tirsdagen en række forslag til at styrke integrationen i Danmark. Blandt tiltagene er stramninger af straffeloven i forbindelse med muslimske tvangsægteskaber, eller såkaldte sharia-vielser, som ikke har retsvirkning efter dansk lov.

- Det bunder i, at der er en del i Danmark, der bliver viet, ikke med en borgerlig gyldighed, men bliver viet af en imam, og hvor undersøgelser viser, at det kan være svært at få lov til at komme ud af de her ægteskaber, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Udmeldingen kommer på et pressemøde tirsdag efter to dages regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.

I forvejen kan man straffes med fængsel i op til fire år for at tvinge nogen til at indgå ægteskab, men de religiøse tvangsægteskaber - uden borgerlig gyldighed - er imidlertid ikke omfattet af loven. Det vil regeringen nu lave om på.

Regeringen vil også stille de imamer, der står bag tvangsvielserne, til ansvar. Derfor foreslår man, at de muslimske præster skal kunne udvises af Danmark.

Samtidig vil regeringen sikre, at imamerne fremover kan bliver undervist i familieretsregler i Danmark, så de kender de regler, der gør sig gældende på området.

Sammen med stramningerne af straffeloven nedsætter regeringen en task force, der skal se på de igangværende integrationsprojekter i kommunerne.

- Vi skal have mere integration for pengene, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk