Samfund

Regeringen forbyder sharia-vielser

Regeringen strammer straffeloven for at komme muslimske tvangsægteskaber til livs

Regeringen fremlægger tirsdagen en række forslag til at styrke integrationen i Danmark. Blandt tiltagene er stramninger af straffeloven i forbindelse med muslimske tvangsægteskaber, eller såkaldte sharia-vielser, som ikke har retsvirkning efter dansk lov.

- Det bunder i, at der er en del i Danmark, der bliver viet, ikke med en borgerlig gyldighed, men bliver viet af en imam, og hvor undersøgelser viser, at det kan være svært at få lov til at komme ud af de her ægteskaber, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Udmeldingen kommer på et pressemøde tirsdag efter to dages regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.

I forvejen kan man straffes med fængsel i op til fire år for at tvinge nogen til at indgå ægteskab, men de religiøse tvangsægteskaber - uden borgerlig gyldighed - er imidlertid ikke omfattet af loven. Det vil regeringen nu lave om på.

Regeringen vil også stille de imamer, der står bag tvangsvielserne, til ansvar. Derfor foreslår man, at de muslimske præster skal kunne udvises af Danmark.

Samtidig vil regeringen sikre, at imamerne fremover kan bliver undervist i familieretsregler i Danmark, så de kender de regler, der gør sig gældende på området.

Sammen med stramningerne af straffeloven nedsætter regeringen en task force, der skal se på de igangværende integrationsprojekter i kommunerne.

- Vi skal have mere integration for pengene, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag