Samfund

Nyt skattesmæk til boligejerne

Danske boligejere er fortsat jaget skattevildt

  • Jan Buch, speciallæge i kardiologi og husejer på Frederiksberg, som kan se frem til en skattestigning på ca. 3.000 kr. (Foto: Linda Johansen)
Jan Buch, speciallæge i kardiologi og husejer på Frederiksberg, som kan se frem til en skattestigning på ca. 3.000 kr. (Foto: Linda Johansen)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Når den nye ejendomsskattebillet for 2013 dumper ned i postkassen om få uger, vil der således være skattestigninger til samtlige boligejere i Danmark.

For de fleste vil stigningen være på syv procent. Men i ni kommuner, herunder Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Helsingør, må boligejerne gribe endnu dybere i lommerne. Det skyldes, at disse kommuner - ud over den generelle stigning - også har besluttet at hæve den såkaldte grundskyldspromille.

Den voldsomme skattestigning skyldes bl.a., at Skat ved den seneste vurdering valgte at hæve grundvurderingerne med 12 procent på landsplan på trods af, at huspriserne var faldet med 3,8 procent i vurderingsperioden.

- Det virker jo helt hul i hovedet, siger Allan Malskær, formand for Parcelhusejerens Landsforening, som kalder ejendomsskatten for et kæmpe hul i skattestoppet.

- Det er imponerende, at man kan lade en skat stige med syv procent, når inflationen ligger på godt to procent, siger Allan Malskær.

Regning på 80.000
En af dem, der bliver ramt, er Jan Buch, speciallæge i kardiologi og husejer på Frederiksberg, som kan se frem til en skattestigning på ca. 3.000 kr.

I dag betaler han godt 43.000 kr. i ejendomsskat til kommunen, men det er kun en stakket frist. Foran venter en regning på ekstra 80.000 kr. om året, fordi der kun gælder et skatteloft – og ikke et skattestop – når det gælder de kommunale grundskatter.

- De radikale og økonomisk ligesindede 'eksperter' er jævnligt på krigsstien for at øge ejendomsskatterne. Påskuddet er, at ejendomsskatterne har været fastfrosset, så de 'rige' boligejere har tjent en masse penge. Men min ejendomsskat er ikke fastfrosset. Den er steget med 73,5 pct. siden ’skattestoppet’, siger Jan Buch.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik