Samfund

Ulve-dyret døde af kræft

Obduktion af det mystiske dyr, der ligner en ulv, og er observeret og fundet død i Nordjylland, kunne ikke fastslå racen, altså om det er en ulv. Der skal flere undersøgelser til. Men den døde, fordi den var alvorligt syg.

  • Det ulvelignende dyr blev i dag obduceret - men uden resultat hvad angår racen, altså om det er en ulv eller noget andet. Det svar kommer først om to uger. (Foto: Jens Dresling/Polfoto).
Det ulvelignende dyr blev i dag obduceret - men uden resultat hvad angår racen, altså om det er en ulv eller noget andet. Det svar kommer først om to uger. (Foto: Jens Dresling/Polfoto).
1/3
Næste »

Om det var en ulv, en grim hund, en krydsning eller noget helt andet, som i nogle uger har strejfet omkring i Thy og for kort tid siden blev fundet død ved Hanstholm, er stadig uafklaret. Til gengæld fastslår en obduktion på Veterinærinstituttet i dag, at dyret døde af kræft.

- Dyret var stærkt afmagret, men vi kunne ikke få det til at passe med at den skulle være afkræftet og død på grund af sult, for der var meget mad der, hvor den blev fundet død. Men da vi fik den åbnet under obduktionen, fandt vi en stor kræfttumor og store mængder væske, ved hjerte og lunger. Så dyret døde faktisk af kvælning, forårsaget af tumoren og væskeansamlinger, siger Mariann Chriél, leder af Center for Vildtsundhed i København.

Flere undersøgelser
Til gengæld gav obduktion ikke noget svar på, om der overhovedet er tale om en ulv.

- Der skal flere genetiske undersøgelser til. Vi har derfor taget materiale ud af dyret til nærmere undersøgelser. Der går nok et par uger, inden vi har dét svar.

Beslægtet med hunden
- Hvorfor kan dyre-eksperter ikke med det blotte øje konstatere, om det er en ulv?

- Fordi det ikke er så simpelt. F. eks. er ulven og hunden beslægtet. Mange hunde avles netop med henblik på at få ulve-udseende. Desuden findes der også mange krydsninger mellem hund og ulv.

- Hvis det er en ulv, hvad er så forklaringen på, at den pludselig befinder sig i det nordlige Jylland.

- Det er næsten umuligt at give et præcist svar. Den kan være sluppet ud af fangenskab. Den kan være transporteret hertil fra udlandet og lukket ud. Den kan også være fra Tyskland og selv have krydset grænse. Men det er trods alt påfaldende, hvis den uset har kunnet vandre hele vejen op langs den jyske vestkyst.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag