Samfund

Sarkozy bliver ristet i forhør

Den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy blev grillet i timevis om muligt ulovligt kampagnebidrag

  • Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp. (Foto: AP)
Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp. (Foto: AP)

Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp.

Den 57-årige ekspræsident anklages for at have modtaget store kontantbeløb fra Frankrigs rigeste kvinde, l'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, enten direkte eller via mellemmænd.

Sikkerheden var i top, da Sarkozy torsdag morgen ankom til den retsbygning i Bordeaux, hvor afhøringen skulle finde sted.

Et stort antal journalister og fotografer var mødt op for at tage imod ekspræsidenten - men ni timer senere var han endnu ikke kommet ud fra bygningen.

Efter afhøringen ventes undersøgelsesdommerne at tage stilling til, hvorvidt Sarkozy skal tiltales i sagen.

Det kan afgøre, om han kan få comeback i fransk politik eller ej.

Ifølge beskyldningerne modtog Sarkozy i alt 150.000 euro (1,1 million kroner) fra Bettencourt, hvilket er langt over de 4600 euro, der ifølge fransk lov er tilladt for enkeltpersoner at give i kampagnebidrag.

Pengene er angiveligt gået til Sarkozys valgkamp i 2007, som endte med at han vandt præsidentvalget over socialisternes kandidat, Ségolène Royal.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Nyheder
Hent flere