Samfund

Sarkozy bliver ristet i forhør

Den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy blev grillet i timevis om muligt ulovligt kampagnebidrag

  • Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp. (Foto: AP)
Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp. (Foto: AP)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp.

Den 57-årige ekspræsident anklages for at have modtaget store kontantbeløb fra Frankrigs rigeste kvinde, l'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, enten direkte eller via mellemmænd.

Sikkerheden var i top, da Sarkozy torsdag morgen ankom til den retsbygning i Bordeaux, hvor afhøringen skulle finde sted.

Et stort antal journalister og fotografer var mødt op for at tage imod ekspræsidenten - men ni timer senere var han endnu ikke kommet ud fra bygningen.

Efter afhøringen ventes undersøgelsesdommerne at tage stilling til, hvorvidt Sarkozy skal tiltales i sagen.

Det kan afgøre, om han kan få comeback i fransk politik eller ej.

Ifølge beskyldningerne modtog Sarkozy i alt 150.000 euro (1,1 million kroner) fra Bettencourt, hvilket er langt over de 4600 euro, der ifølge fransk lov er tilladt for enkeltpersoner at give i kampagnebidrag.

Pengene er angiveligt gået til Sarkozys valgkamp i 2007, som endte med at han vandt præsidentvalget over socialisternes kandidat, Ségolène Royal.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik