Samfund

Sarkozy bliver ristet i forhør

Den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy blev grillet i timevis om muligt ulovligt kampagnebidrag

  • Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp. (Foto: AP)
Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp. (Foto: AP)

Undersøgelsesdommere i den franske by Bordeaux har brugt hele dagen på at udspørge Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy i en sag om ulovlige bidrag til hans valgkamp.

Den 57-årige ekspræsident anklages for at have modtaget store kontantbeløb fra Frankrigs rigeste kvinde, l'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, enten direkte eller via mellemmænd.

Sikkerheden var i top, da Sarkozy torsdag morgen ankom til den retsbygning i Bordeaux, hvor afhøringen skulle finde sted.

Et stort antal journalister og fotografer var mødt op for at tage imod ekspræsidenten - men ni timer senere var han endnu ikke kommet ud fra bygningen.

Efter afhøringen ventes undersøgelsesdommerne at tage stilling til, hvorvidt Sarkozy skal tiltales i sagen.

Det kan afgøre, om han kan få comeback i fransk politik eller ej.

Ifølge beskyldningerne modtog Sarkozy i alt 150.000 euro (1,1 million kroner) fra Bettencourt, hvilket er langt over de 4600 euro, der ifølge fransk lov er tilladt for enkeltpersoner at give i kampagnebidrag.

Pengene er angiveligt gået til Sarkozys valgkamp i 2007, som endte med at han vandt præsidentvalget over socialisternes kandidat, Ségolène Royal.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen