Samfund

Eks-MF fra SF i front i skandalekommune

SF's tidligere gruppeformand i Folketinget Jes Lunde har takket ja til til stillingen som kommunaldirektør i den skandaleplagede nordjyske Rebild kommune

  • Da Folketinget og kongefamilien i 1999 fejrede grundlovens første 150 år ved en gallamiddag på Christiansborg, var SF's gruppeformand Jes Lunde en munter bordherre for daværende prinsesse Alexandra. (Foto: Ole Steen)
Da Folketinget og kongefamilien i 1999 fejrede grundlovens første 150 år ved en gallamiddag på Christiansborg, var SF's gruppeformand Jes Lunde en munter bordherre for daværende prinsesse Alexandra. (Foto: Ole Steen)

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Det tidligere folketingsmedlem for SF Jes Lunde er den, som skal prøve at få styr på administrationen i den skandale-ombruste Rebild Kommune syd for Aalborg.
Læs:

Se også: Kommunale topfolk fyres efter incestsag

Jes Lunde, som er 56 år og uddannet cand. oecon., var medlem af Folketinget i perioden 1984 til 2001. Han var ansat på Aalborg Universitetscenter i en årrække, samtidig med at han drev økologisk landbrug.

Fravenstre mod højre
Inden han kom i Folketinget, var Lunde medlem af Nordjyllands Amtsråd. Han var i sine yngre år en markant fortaler for SF's venstrefløj og huskes af mange som hovedmanden bag den afvisning af den daværende S-regerings planer om økonomisk demokrati.

Men han rykkede ind mod den politiske midte og var senere blandt de mest fremtrædende SF'ere. Han var gruppeformand og forhandlede blandt andet finanslov adskillige gange. Men han forlod til sidst landspolitik på grund af politiske uenigheder - i samme periode af nuværende skatteminister Holger K. Nielsens partiformandstid, hvor den nuværende S-undervisningsminister Christine Antorini skiftede parti fra SF.

Den stærke kritik
I 2001 tiltrådte Lunde en stilling som direktør for Teknik og Miljø i Nordjyllands Amt.

I april 2011 blev han ansat i Frederikshavn Kommune, og nu ser man i Rebild frem til at få den erfarne nordjyde ved roret.

- Vi glæder os meget til samarbejdet med Jes Lunde. Han har med sin baggrund og brede erfaring de bedste forudsætninger for at bidrage til Rebild Kommunes udvikling, siger borgmester i Rebild, Anny Winther, i en pressemeddelelse.
Læs:

Se også: Professor kritiserer KL-undersøgelse i Rebildsag

Rebild Kommune har i den seneste tid været igennem en mediestorm på grund af kommunens kritisable håndtering af sine socialsager. Jes Lunde har første arbejdsdag i Rebild Kommune den 1. januar 2013.

Afstemning

Er det en god ide at undervise i engelsk fra 1. klasse?

Er det en god i de at kræve at lærerne underviser mere og forbereder sig mindre?

Er det en god ide, at elever i de ældste klasser skal have 37 timers undervisning pr uge?

Hvad er det største problem i folkeskolen?

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik