Samfund

Fagforening: Upassende SAS-sms fra Corydon

FTF-formand Bente Sorgenfrey langer igen hårdt ud efter finansministeren for indblanding i SAS-forhandlinger

  • FTF-formand Bente Sorgenfrey kalder det upassende, at finansminister Bjarne Corydon blandede sig i SAS-forhandlingerne. (Foto: Polfoto/Finn Frandsen)
FTF-formand Bente Sorgenfrey kalder det upassende, at finansminister Bjarne Corydon blandede sig i SAS-forhandlingerne. (Foto: Polfoto/Finn Frandsen)

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Det er upassende og uhørt, at finansminister Bjarne Corydon (S) med en sms-besked under de afsluttende forhandlinger mandag forsøgte at presse de kabineansattes fagforening CAU til at sige ja til SAS-ledelsens spareplan.

Det mener Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF, som blandt andet omfatter kabinepersonalet.

- Det er helt uhørt. Jeg synes, man som finansminister skal holde sig for god til at blande sig i den danske aftalemodel. Det gavner ikke forhandlingsmiljøet, at man lægger sådan et pres ind via en sms, siger hun.

Det er kun en uge siden, at Bente Sorgenfrey og andre fagforeningsformænd sidst kritiserede Bjarne Corydon for at blande sig for meget i SAS-forhandlingerne.

Men Bjarne Corydon siger til politiken.dk, at han frygtede, at kabinepersonalet ikke forstod situationens alvor, og at truslen om en konkurs var reel.

Derfor sendte han en sms, der forklarede, 'at det ville være tragisk, hvis SAS ikke overlevede'.

Bente Sorgenfrey deltog selv i de afsluttende forhandlinger i Københavns Lufthavn, og hun fortæller, at finansministeren aldrig fik et svar på den omdiskuterede sms.

- Jeg sad ved siden af dem, da de fik den sms, og sagde, at den skal I ikke svare på.

- Jeg var meget hidsig på ham, fordi han begyndte at blande sig i det her. Det var i forvejen nogle meget svære forhandlinger, og der skal man altså tænke sig godt om, siger Bente Sorgenfrey.

FTF-formanden afviser samtidig, at sms-beskeden fra Bjarne Corydon fik afgørende betydning for, at aftalen i sidste ende faldt på plads mellem CAU og SAS-ledelsen.

- Det var ikke hans pres, der løste den her sag. Det var den ansvarlighed, som de ansatte havde.

- De vidste udmærket, at den her sag var alvorlig. Ikke bare for de ansatte, men også for hele Storkøbenhavn og for skatteydernes penge, siger Sorgenfrey.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk