Samfund

Fritz Schur: Der kan komme flere sparerunder

Bestyrelsesformanden har ikke overvejet at hoppe af SAS-maskinen

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Nok har piloterne, stewardesserne og de øvrige SASansatte måttet bide i det sure æble og acceptere ledelsens ultimatum om stor lønnedgang og mere arbejdstid, men det betyder ikke, at bestyrelsesformand Fritz Schur vil garantere, at der ikke kommer nye sparerunder.

- Jeg giver mig aldrig af med at garantere noget som helst. Jeg ser det ikke ske, men lad mig nu fortælle, hvad vi har oplevet: Vi har haft Sars, vi har haft den islandske askesky, alt sammen noget der er sket inden for de tre-fire år, jeg har været formand.

Altså hvis der nu kommer et vulkanudbrud eller noget andet skrækkeligt - you never know, siger Fritz Schur til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Læserne: Sælg SAS

Kritik
Fritz Schur har selv oplevet stor kritik for sin rolle som bestyrelsesformand.

Blandt andet stod SF's Ole Sohn i sidste uge frem med ønsket om, at bestyrelsesformanden skulle takke af grundet den elendige forfatning, SAS er i.

Læs også:

Se også: Thorning: Schur har medansvar for SAS

Men om han fortsætter eller ej vil Fritz Schur ikke ud med.

- Det har jeg slet ikke overvejet. Vi har arbejdet med den her plan siden april, og det er noget, vi vil tage stilling til på et andet tidspunkt - det har slet ikke været et tema, siger han.

Såvel bestyrelsen som SAS' topchef er i lighed med medarbejderne gået ned i honorar og løn. 30 procent for bestyrelsesmedlemmernes vedkommende, 20 procent for top-chefen.

SÅDAN RAMMES DE ANSATTE

Piloternes aftale med SASledelsen betyder, at de går en månedsløn ned om året.

Derudover er de gået over til en præmiebaseret pensionsordning, og den ugentlige arbejdstid er sat op med otte procent.

Kabinepersonalet mister en månedsløn om året. Arbejdsugen på 44 timer bliver sat op til 47,5 timer, og så er der indført en mulighed for 13 timers arbejde på en enkelt dag.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik