Samfund

DSB beklager: Billetautomaterne virker ikke

Du kan alligevel godt risikere en bøde, hvis du ikke har billet - også selv om billetautomaterne ikke virker, forsikrer DSB's pressevagt

  • (Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Opdateret 14.10:

DSB's billetsystem virker nu igen, som det skal, oplyser DSB Kommunikation.

------

Opdateret kl. 11.56

DSB ved stadig ikke, hvornår billetsystemet er helt oppe at køre igen, men tidligere meldinger fra DSB om, at man kan køre gratis på S-togsnettet er nu blevet ændret, forklarer DSB Kommunikation.

- De meldinger, der har været ude, er ikke korrekte. Det er folks eget ansvar at købe billet, også selv om billetautomaterne er nede. Der er rig mulighed for at gøre lige netop det på de mange stationer, hvor man kan købe billetter og klippekort i kioskerne, siger DSB's pressevagt til ekstrabladet.dk.

- Så folk kan altså ikke bare hoppe på toget uden billet, understreger pressevagten, der regner med at automaterne er fuldt ud funktionsdygtige i begyndelsen af eftermiddagen.

- Lige nu virker de, men det tager ti minutter at købe en billet, og derfor virker de i mine øjne ikke. Det skyldes en fejl i forbindelse med opdateringen. Vi regner med, det virker igen i løbet af eftermiddagen, forklarer han.

-------

Over store dele af landet er DSB's billetautomater nede.

Det bekræfter DSB Kommunikation over for ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: DSB lod passagerer vente en time på normaltid

- Så vidt jeg ved er fejlen ikke klarlagt endnu, men over det meste af landet virker vores billetautomater ikke. Og foreløbigt har jeg heller ikke klarhed over, hvor lang tid, det kommer til at tage, før de virker igen, forklarer pressevagten til ekstrabladet.dk.

Passagerer, der skal med toget, men som ikke kan købe billet i de ufunktionelle automater, skal ikke tøve med at hoppe på toget alligevel, forklarer pressevagten videre.

- Nej, vi har informeret togpersonalet om situationen og bedt dem om at udvise konduite. Så folk skal ikke forvente at få en bøde, hvis de ikke har haft mulighed for at købe billet, fortæller pressevagten til ekstrabladet.dk.

- I vores fjern- og regionaltoge vil folk dog få mulighed for at købe en billet ombord i toget, så der vil folk ikke kunne køre gratis, men det er selvfølgelig lidt anderledes i S-togene, hvor man ikke kan købe billetter, tilføjer han og opfordrer til, at man køber klippekort eller billet enten i kioskerne på stationen eller via sms eller en app.

Læs også:

Se også: Så meget tjener de, når vi kører uden billet

DSB's teknikere knokler lige nu på højtryk for, at de mange tusinde passagerer kan få lov til atter at købe billetter.

ekstrabladet.dk følger sagen..

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
sermitsiaq.ag