Samfund

Regeringen dropper forbud mod købesex

Regeringen opgiver at forbyde købesex efter en vurdering fra Straffelovrådet, siger kilder til Information

Danmark får næppe noget forbud mod købesex.

For regeringens koordinationsudvalg har besluttet at følge en indstilling fra Straffelovrådet, som afviser tanken om et forbud, siger flere kilder til Information.

Beslutningen kommer, selv om både Socialdemokraterne og SF officielt går ind for et forbud.

De Radikale besluttede på et landsmøde i 2009, at 'Det Radikale Venstre vil arbejde for, at det bliver kriminelt at købe sex hos prostituerede, der opholder sig ufrivilligt i erhvervet'.

Regeringens koordinationsudvalg har valgt ikke at anbefale et forbud mod købesex med begrundelse i juridiske gråzoner og 'risikoen for stigmatisering', lyder det fra Informations kilder i regeringspartierne.

I weekenden kom det frem i Politiken, at Straffelovrådet har vendt tommelfingeren nedad til forslaget. Rapporten ventes offentliggjort i midten af denne uge.

I stedet vil regeringen lancere en række andre initiativer, som skal hjælpe prostituerede og handlede kvinder, skrev Politiken.

Flere regeringspolitikere, heriblandt SF's tidligere formand Villy Søvndal, har argumenteret for et forbud mod købesex på hjemmesiden www.tagstillingmand.dk.

Her siger Villy Søvndal, at 'et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt'.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er skuffet over, at regeringen dropper forbuddet:

- Der er gået rigtig lang tid, hvor den gruppe er blevet svigtet. Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe, siger hun til Information.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag