Samfund

Regeringen dropper forbud mod købesex

Regeringen opgiver at forbyde købesex efter en vurdering fra Straffelovrådet, siger kilder til Information

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Danmark får næppe noget forbud mod købesex.

For regeringens koordinationsudvalg har besluttet at følge en indstilling fra Straffelovrådet, som afviser tanken om et forbud, siger flere kilder til Information.

Beslutningen kommer, selv om både Socialdemokraterne og SF officielt går ind for et forbud.

De Radikale besluttede på et landsmøde i 2009, at 'Det Radikale Venstre vil arbejde for, at det bliver kriminelt at købe sex hos prostituerede, der opholder sig ufrivilligt i erhvervet'.

Regeringens koordinationsudvalg har valgt ikke at anbefale et forbud mod købesex med begrundelse i juridiske gråzoner og 'risikoen for stigmatisering', lyder det fra Informations kilder i regeringspartierne.

I weekenden kom det frem i Politiken, at Straffelovrådet har vendt tommelfingeren nedad til forslaget. Rapporten ventes offentliggjort i midten af denne uge.

I stedet vil regeringen lancere en række andre initiativer, som skal hjælpe prostituerede og handlede kvinder, skrev Politiken.

Flere regeringspolitikere, heriblandt SF's tidligere formand Villy Søvndal, har argumenteret for et forbud mod købesex på hjemmesiden www.tagstillingmand.dk.

Her siger Villy Søvndal, at 'et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt'.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er skuffet over, at regeringen dropper forbuddet:

- Der er gået rigtig lang tid, hvor den gruppe er blevet svigtet. Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe, siger hun til Information.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik