Samfund

SAS-topchef: Vi er ikke i mål endnu

Forhandlingerne mellem SAS og det danske kabinepersonale kan have lange udsigter

  • SAS-chefen Rickard Gustafson fortalte mandag formiddag den fremmødte presse, at forhandlingerne med det danske kabinepersonale ikke er tæt på at være i hus. (Foto: Jens Dresling)
SAS-chefen Rickard Gustafson fortalte mandag formiddag den fremmødte presse, at forhandlingerne med det danske kabinepersonale ikke er tæt på at være i hus. (Foto: Jens Dresling)
1/2
Næste »

Egentlig var planen, at SAS skulle være i mål med alle forhandlinger, inden Børsen åbnede mandag morgen - men det blev ikke tilfældet.

Faktisk kan de sidste forhandlinger med det danske kabinepersonale trække ud, meldte SAS-topchefen Rickard Gustafson ud for kort tid siden.

- Vi er ikke i mål endnu, sagde Gustafson ifølge ekstrabladet.dk's journalist i lufthavnen.

Læs også:

Se også: Dansk kabineforening holder SAS på pinebænken

- Men vi fortsætter forhandlingerne. Vi skal komme i mål, det er meget vigtigt, lød det videre.

Han ville dog ikke komme ind på, hvad der adskiller de to parter.

- Jeg vil ikke ikke gå i detaljer, men vi arbejder aktivt på at komme i mål så hurtigt som muligt, sagde Gustafson, der heller ikke ville komme med et bud på, hvornår parterne når i mål med forhandlingerne.

- Vi fortsætter forhandlingerne, lød det korte svar til de tilstedeværende journalister.

Læs også:

Se også: Danskere jubler om SAS-aftale: 'Dejligt at I stadig eksisterer'

Det danske kabinepersonale er den sidste part, der mangler at blive enig med SAS-ledelsen om en spareplan. I nat sagde både danske, norske og svenske piloter ja til blandt andet at gå ned i løn, og her til morgen satte det svenske og norske kabinepersonale deres underskrift på en aftale.

Norsk Kabinforening var den seneste part, der indgik en aftale med SAS-ledelsen. Aftalen betyder lønnedgang og øget arbejdstid.

- Jeg er træt efter en meget lang nat, lød det fra Goffeng, da hun mødte de fremmødte journalister i lufthavnen mandag formiddag, efter aftalen var faldet på plads.

Læs også: Se også: Piloterne: Vi har leveret vores bidrag Piloterne: Vi har leveret vores bidrag

Hun understregede dog, at nattens lange og hårde forhandlinger er endt ud i en tilfredsstillende aftale.

- Resultatet er trods alt bedre end det, vi fik fra SAS oprindeligt, speicelt hvad angår lønnedgangen. Den er langt lavere end det oprindelige udkast, sagde hun ifølge NRK.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik