Samfund

SAS: Aftaler med ansatte er endnu ikke på plads

Bestyrelsen i flyselskabet skal senere søndag beslutte, om grundlaget for at gennemføre spareplan er til stede

  • (Foto: Casper Dahlhoff)
(Foto: Casper Dahlhoff)

Det økonomisk trængte luftfartsselskab SAS kæmper for at få en spareplan i hus via forhandlinger om nye overenskomster med medarbejderne. Men søndag formiddag er der endnu ikke faldet en aftale på plads.

- Der har været ført intensive forhandlinger gennem nogle døgn. Desværre er der ikke indgået aftale med nogen foreninger endnu, skriver SAS i en pressemeddelelse.

Selskabet forhandler både med piloter og kabinepersonalet om en aftale, der efter alt at dømme betyder lavere lønninger og pensioner for de ansatte.

Forhandlingerne skal ifølge selskabet afsluttes senest i løbet af dagen.

- Forhandlingerne fortsætter og som tidligere meddelt, skal der findes en løsning, inden bestyrelsen mødes senere søndag.

- På mødet skal bestyrelsen beslutte, om forudsætningerne for at gennemføre planen er til stede, skriver luftfartsselskabet i pressemeddelelsen.

Natten til søndag sagde Jens Lippestad, formand for den norske pilotforening, at piloterne har afleveret et tilbud til SAS, der lever op til kravene i ledelsens spareplan.

Men Ritzau erfarer, at tilbuddet lå langt fra det oprindelige udspil fra selskabet og derfor ikke var brugbart for ledelsen.

Dermed fortsætter forhandlingerne, som blev indledt torsdag og er fortsat lige siden.

Med i den oprindelige spareplan fra SAS er omfattende ændringer for de ansatte i forhold til lønforhold og løntrin.

Hele spareøvelsen fra luftfartsselskabet lyder på 5,2 milliarder kroner. De 2,6 milliarder skal findes ved besparelser, og resten skal komme fra blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og flyselskabet Widerøe.

I alt vil man med planen beskære antallet af ansatte i SAS med 6000 medarbejdere. I dag er der 15.000 ansatte i det skandinaviske luftfartsselskab.

Redningsplanen er en forudsætning for, at SAS kan få den nødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne i Danmark, Sverige og Norge.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Boom i bedrageri-anmeldelser
IA fortsætter samarbejdet med S trods absolut flertal
Doris vil ikke tvinge KNR til at sende Inatsisartut-møder
Efterlyst pige er anholdt
Samsung leverer kanonregnskab efter turbulent år
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
sermitsiaq.ag