Samfund

To islamister i Tunis døde af sultestrejke

Salafister i Tunesien, der hævdede at være uskyldige, er døde efter måneders sultestrejke

En fremtrædende skikkelse i Tunesiens Salafist-bevægelse, Mohammed Bakhti, døde lørdag efter at have sultestrejket i protest mod, at han blev anholdt for et angreb på den amerikanske ambassade, oplyser hans advokat.

Det er anden gang inden for en uge, at et medlem af den radikale islamistiske bevægelse dør af sultestrejke. Torsdag døde Bechir Gholli, som havde nægtet at indtage føde i to måneder.

Det moderate islamistiske parti Ennahda, som leder Tunesiens regeringskoalition, siger, at alle omstændigheder omkring anholdelserne og fængslingerne af de to mænd vil blive undersøgt.

Justitsministeriet siger, at tre af 56 poliske fanger i Tunesien sultestrejker.

Bakhti og Gholli indledte deres sultestrejker sidst i september, da de kort forinden var blevet anholdt for demonstrationer og uroligheder ved den amerikanske ambassade, hvor fire mennesker blev dræbt.

De insisterede på, at de var uskyldige, og Salfist-bevægelsen anklagede myndighederne for at misbruge hele bevægelsen. Angrebet på ambassaden var rettet mod en anti-islamisk film, som var indspillet i USA.

Tunesiens yderliggående islamister har stået bag en række voldelig angreb, siden en revolution sidste år førte til Ben Alis fald.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen