Samfund

Borgmester: Giv dem nu det juletræ!

Borgmesteren i Fredensborg Kommune opfordrer til, at bestyrelsen i Egedalsvænge punger ud til et juletræ

  • Borgmester Thomas Lykke Pedersen opfordrer bestyrelsen i Egedalsvænge til at købe det savnede juletræ (Foto: Tariq Mikkel Khan/Jens Dresling)
Borgmester Thomas Lykke Pedersen opfordrer bestyrelsen i Egedalsvænge til at købe det savnede juletræ (Foto: Tariq Mikkel Khan/Jens Dresling)

Balladen om det afskaffede juletræ i Egedalsvænge i Kokkedal, har nu fået borgmesteren i Kommunen, Thomas Lykke Pedersen, på banen.

Han ærgrer sig over, at sagen har medført, at kommunen nu er omtalt landet over for den kedelige sag, der foreløbigt har kulmineret i hærværk mod både en TV2-sendevogn samt mod Karin Leegaard Hansens, formand i afdelingsbestyrelsen, hjem.

Læs også:

Ingen juletræ i bebyggelsen Egedalsvænge Samfund - 13. nov. 2012 Juletræsskandalen: Boligforening overvejer at afsætte bestyrelse

Borgmesteren opfordrer derfor bestyrelsen, der besluttede at afskaffe den årlige juletræstænding, til at besinde sig, købe et juletræ og dermed lægge låg på sagen.

- Jeg synes, man skal fortsætte den gode tradition, der har været i Egedalsvænge. Det er en mangeårig tradition, at de har et juletræ. Derfor opfordrer jeg til, at de finder de 6000-7000 kroner, det koster. Det må være muligt for dem at finde de penge. Jeg tror ikke, det er et økonomisk spørgsmål, siger han til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Juletræsballaden: Formand udsat for hærværk

Åbent brev

Borgmesteren har skrevet et åbent brev til bestyrelsen i Egedalsvænge, hvor han udover at opfordre til at købe det omstridte juletræ også opfordrer til, at bestyrelsen tager afstand fra hærværket mod TV2-sendevognen.

- I Danmark er der ytringsfrihed, og pressen skal frit kunne udføre sit arbejde. Det er en vigtig grundpille i det danske demokrati, som vi alle må sætte pris på. Ligesom det er en vigtig grundpille i beboerdemokratiet, at lovlig valgte bestyrelsesmedlemmer ikke skal føle sig utrygge på grund af deres holdninger, skriver han blandt andet i brevet.

Læs også:

Se også: Muslimer: Det aflyste juletræ var en fælde

Ven af Egedalsvænge

Borgmesteren fortæller, at han støtter beboerdemokratiet i Egedalsvænge. Hans åbne brev og opfordring til at bestyrelsen ændrer holdning i sagen skal derfor ses som 'et godt råd fra en ven af Egedalsvænge, lyder det.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
D: Naalakkersuisut står svækket
sermitsiaq.ag