Samfund

Petraeus-elskerinde drukner sorgerne i vin

Paula Broadwell set for første gang, siden sexskandalen væltede CIA-bossen David Petraeus

  • Paula Broadwell fotograferet hjemme hos sin bror i Washington, hvor hun skyller sexskandalen ned med et glas vin. (Foto: AP)
Paula Broadwell fotograferet hjemme hos sin bror i Washington, hvor hun skyller sexskandalen ned med et glas vin. (Foto: AP)
1/4
Næste »

Paula Broadwell - elskerinden, der fældede CIA-chefen David Petraeus - har holdt lav profil, siden sexskandalen eksploderede, men nu er hun dukket op i køkkenet hos sin bror i Washington - med et glas vin i hånden.

Her har Paula Broadwell, en 40-årig reserveofficer og forfatter, sammen med sin mand og parrets to sønner hidtil holdt sig skjult fra pressen.

Broadwell var derfor ikke hjemme, da hendes hus i Charlotte, North Carolina, mandag blev endevendte af ti FBI-agenter, der beslaglagde harddiske, billeder og dokumenter i jagten på følsomme og fortrolige informationer.

David Petraeus, en af USA's mest respekterede generaler, trådte fredag tilbage fra posten som chef fra den amerikanske efterretningstjeneste, da det kom frem, at han havde haft en affære med Broadwell.

Læs også:

Se også: CIA-boss efter affære: Jeg fortryder alt
Se også: CIA bossens elskerinde chikanerede rival

Sexskandalen - der satte en brat stopper for Petraeus’ karriere - har også ramt den øverstkommanderende for USA's styrker i Afghanistan, John Allen.

Allen skal nemlig have sendt ’upassende’ e-mails til en kvinde, 37-årige Jill Kelley, som spiller en nøglerolle i skandalen.

John Allen - der insisterer på, at han ikke har gjort noget forkert - skal have udvekslet tusinder af e-mail-beskeder med Jill Kelley, der er tilknyttet en militærbase i Tampa, Florida, hvor både Allen og Petraeus har gjort tjeneste.

Det var Jill Kelley, som kontaktede FBI, efter hun havde modtaget truende e-mails fra Broadwell. Broadwell skrev ifølge amerikanske medier blandt andet, at Kelley skulle ’holde nallerne’ fra hendes fyr.

Læs også:

Se også: Her er kvinden der fældede CIA chef
Se også: CIA-chef trækker sig - bollede udenom

Det Hvide Hus siger, at præsident Obama fortsat har tillid til general John Allen, der er udset til posten som USA's øverstkommanderende for Nato i Europa.

- Jeg kan fortælle, at præsidenten har meget høje tanker om general Allen, hans arbejde for vores land og alt, hvad han har gjort i Afghanistan, siger talsmanden Jay Carney.

Præsident Obama sagde på et pressemøde onsdag, at der ikke er tegn på, at hemmeligstemplet materiale er blevet afsløret som følge af sexskandalen.

Sexsagen:
  • Affæren mellem David Petraeus og Paula Broadwell begyndte to måneder efter, at han blev chef for CIA i september 2011, og sluttede for fire måneder siden.
  • FBI opdagede, at Broadwell havde udvekslet e-mails med seksuelt indhold med Petraeus, og at hun havde fortroligt materiale liggende på sin computer.
  • Parret anvendte blandt andet en fælles e-mailkonto, hvor de gemte meddelelserne til hinanden, hvilket er kendt som en populær metode blandt terrorister.
  • I slutningen af oktober blev Petraeus afhørt. En uge senere på selve dagen for præsidentvalget blev USA's øverste efterretningschef James Clapper informeret. Han rådede Petraeus til at gå af.
  • Fredag valgte Petraeus at trække sig, og mandag gennemsøgte FBI den 40-årige Broadwells hus i Charlotte i North Carolina.

Kilde: Ritzau

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere