Samfund

Ekspert om SAS-sag: Som stort, dyrt pokerspil

Fagforeningerne håber at kunne præge den store sparerunde i SAS, men reelt er der ikke noget at forhandle om, siger koncernchefen

  • De næste dage vil det blive afgjort, om kabinepersonalet kan rykke sparekravene. (Foto: Jens Dresling)
De næste dage vil det blive afgjort, om kabinepersonalet kan rykke sparekravene. (Foto: Jens Dresling)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Der er millioner på spil, og parterne holder kortene tæt ind til kroppen, så længe som muligt. Men hvem kan vinde mest ved det store, grønne bord?

Det er dybest set det, spareforhandlingerne i SAS drejer sig om, når forhandlingsparterne sidder overfor hinanden, mener Kristian Anders Hvass, ekspert i lufttrafik fra Copenhagen Business School.

- Det er som et meget stort og meget dyrt pokerspil. Med staten for enden af bordet, fagforeningerne på den ene side og ledelsen på den anden, siger han.

- Hvem kan vinde mest i den her kamp? Enten vinder begge parter, ellers sejrer fagforeningerne sig selv ihjel, fortsætter han.

Læs også:

Se også: Norge sagde nej: Danske stewardesser vil forhandle

Intet at forhandle om
Netop i disse dage mødes SAS-ledelsen med fagforeningerne i en række dialogmøder. Men i modsætning til tidligere, er der reelt ikke noget at forhandle om denne gang, siger koncernchefen i SAS, Rickard Gustafson.

- Mit forhandlingsmandat er meget begrænset, siger han til TV2 News.

Mens kabinepersonalet i Norge har meldt klart ud, at det ikke accepterer SAS-ledelsens udspil, tygger de danske kabineansatte stadig på tilbuddet. Senest på søndag skal de melde ud, om de er villige til at fortsætte på de forringede vilkår.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik