Samfund

Voldtægts-tiltalt præst: Det er Guds skyld

Syv australske præster står tiltalt for mange års omfattende sex-overgreb på børn

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Engang var 59-årig David Rapson en velanskrevet præst i Sunbury i Australien. Det er han ikke mere. Han er særdeles forhenværende som Herrens hyrde, for sammen med seks andre præster står han anklaget for omfattende sex-misbrug af unge drenge, som de underviste på den katolske kostskole Salesian College Rupertswood mellem 1973 og 1990.

Sagen er grov og anklageskrifterne rummer en lang liste af overgreb, heriblandt adskillige voldtægter, skriver Melbourne-avisen The Herald Sun.

I disse dage står en række af de nu voksne drenge frem med stærkt belastende vidneudsagn om de rædsler, de har været igennem.

En af dem fortalte i går i retten i Melbourne, at David Rapson en dag blev taget på fersk gerning af en kollega. Men at det ikke på nogen måde bragte ham i affekt. Han skød skylden på Gud.

- Du ved, hvad vi laver her. Gud har skabt os på denne måde, og det er hans skyld, lød hans affærdigende svar til kollegaen.

Kollegaen prøvede ifølge vidnet at få Rapson til at modstå sine drifter. Han fulgte imidlertid ikke sit eget råd, men blev selv senere dømt grund af seksuelle overgreb på eleverne.

Adskillige vidner skal afhøres inden, der falder dom. Anklageskriftet omfatter adskillige forskellige sex-overgreb på 18 drenge.

Se også: Katolsk præst anklaget for pædofili <b>Læs også:</b>
Se også: Katolsk præst anklaget for pædofili <b>Katolsk præst anklaget for pædofili</b>
Se også: Præst afsløret i sexfilm <b>Præst afsløret i sexfilm</b>

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Christina Ehrenskjöld Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik