Samfund

Danskere gav 12,5 millioner til flygtninge

13.500 indsamlere fik over 12 millioner til Dansk Flygtningehjælp ved søndagens landsindsamling

Dansk Flygtningehjælps landsindsamling giver en halv million kroner mere end sidst til verdens flygtninge.

De cirka 13.500 indsamlere, der var på gaden landet over i løbet af søndagen, fik samlet set 12,5 millioner kroner i raslebøsserne til gavn for flygtninge i lande med krig, konflikt og fordrivelser.

- Et stort tak til de danskere, der har gjort en ekstra indsats i dag som koordinatorer og indsamlere. Og en tak til de mange, der har lagt penge i indsamlingsbøsserne, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, i en pressemeddelelse.

Andrea Kamm er i øjeblikket i Libanon, der er et af de lande, hvor Dansk Flygtningehjælp yder akut hjælp til syriske flygtninge og fordrevne.

Her har han søndag vist udenrigsminister Villy Søvndal (SF), hvordan Dansk Flygtningehjælp arbejder. Et arbejde der sikrer hjælp til op mod 70.000 af de syriske flygtninge, der er har søgt tilflugt i landet væk fra krigen i Syrien.

Flygtninge strømmer i øjeblikket ud af Syrien til nabolande, hvor mere end 400.000 har behov for hjælp.

- Det er svært at forestille sig, hvor usselt nogle af flygtningefamilierne her i Libanon bor. Det kan ikke overdrives. Den lugt, de forhold, det er ubeskriveligt, fortæller Andreas Kamm.

- De har akut brug for hjælp, og det glæder mig, at danskerne støtter op om den livsnødvendige indsats, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær.

Pengene fra dagens indsamling vil gå til Dansk Flygtningehjælps humanitære indsats i 34 af verdens brændpunkter. De er blandt andet i Sydsudan, Afghanistan, Somalia, Libanon og Syrien.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag