Samfund

Spar Nords aktionærer godkender fusion

Et overbevisende flertal af aktionærerne fra Spar Nord har sagt ja til fusion med Sparbank

Spar Nords aktionærer har netop sagt ja til at fusionere Spar Nord med Sparbank, og forudsat Finanstilsynets godkendelse er den nye bank med 320.000 kunder og 90 filialer over hele landet en realitet.

Et overbevisende flertal af aktionærerne gav deres opbakning til fusionen på en generalforsamling i Aalborg tirsdag aften.

Fusionen mellem Danmarks 5. og 14. største banker falder på plads dagen efter, at Sparbanks aktionærer mandag godkendte sammenlægningen, og tirsdag aften gjorde Spar Nords aktionærer altså det samme.

Godkender Finanstilsynet fusionen, bliver Spar Nord en bank med 320.000 kunder og et landsdækkende netværk af 90 filialer og cirka 1650 medarbejdere.

- Vi har været meget grundige i vores forberedelser af fusionen, så nu er vi ivrige efter at komme videre, siger Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby.

- Selv om jeg i sagens natur havde håbet at få aktionærernes opbakning, og vi selvfølgelig har forberedt os på et ja fra aktionærerne, så er det først nu, vi kan begynde at sætte handling bag de ord og visioner for fremtiden, vi har lagt frem i fusionsplanen.

Fusionen betyder ifølge Lasse Nyby først og fremmest, at Spar Nord får styrket sin konkurrencekraft.

Dels fordi fusionen skaber en bank med en stærk markedsposition i Nordjylland, Midt- og Vestjylland samt en lang række større byer i det øvrige Danmark, dels fordi fusionen udløser et stort potentiale for positiv synergi.

- Når integrationen er på plads, forventer vi, at der vil være synergier på cirka 130 millioner kroner om året. Blandt andet fordi vi fremover kun skal drive ét hovedsæde, og fordi vi planlægger at sammenlægge filialer i de områder, hvor der er et geografisk overlap.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
To nye piloter klar
Trump vil åbne for olieboringer i Arktis
Akutaaneq Kreutzmann i DM-semifinale med Ribe-Esbjerg
Rigsfællesskabet etablerer Nordpol-beredskab
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
sermitsiaq.ag